Deprem mühendisliği alanında dünyanın ileri gelen bilim insanlarının katılımlarıyla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede açılış konuşmasını yapan OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azer Arastunoğlu Kasımzade: "Yapılan bu kongrede deprem mühendisliğinin çok önemli konuları değerlendirilecek. Bu konuların en önemlisi de, uzun ve güçlü depremlerin binalara etkileri. Uzun ve güçlü depremlere karşı yapılmış yapı türü bulunmakta. Bu yapı ilk kez bu kongrede gün yüzüne çıkacak. Farklı ülkelerden ve Türkiye’den uzun dalgalar ve güçlü deprem etkilerine karşı dayanıklı yapılmış yapı türü kongrede açıklanacak. Dünyada depremi önceden belirlemeyi sağlayan bir yöntem bulunmamaktadır. Bilimsel açıdan mümkün değildir. Belli bir zaman aralığı belirlemek tahminidir." dedi.
Yurt: "Deprem en fazla hasarı, kamu binalarına veriyor"
Kongrede söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Türkiye'de meydana gelen depremlerin verilerine bakıldığında en fazla hasarın kamu binalarında olduğunu görüyoruz. Özel mülk ve mühendislik hizmeti almamış binalarda meydana gelen hasarın boyutunun daha küçük olduğunu görüyoruz. Kamu binaları ihale marifetiyle inşa edilmektedir. Kamu binalarının yapım ve ihale aşamasında, proje ve tatbikinin yapılmasında, şartname, sözleşmelerimiz, müeyyidelerimizin hepsi bulunmakta. Mevcut ihale yasalarımızın içeriği bizi düşünceye sevk etmektedir" şeklinde konuştu.
Depremde En Çok Kamu Binaları Hasar Alıyor
Depremde En Çok Kamu Binaları Hasar Alıyor
Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor
Samsun Haber
Dünyanın önde gelen bilim insanlarının yer aldığı "Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi(AERS-2016)" Samsun’da başladı.