Samsun haber - Samsun İş Kadınları Derneği ve İŞKUR İşbirliği ile düzenlenen “Hayata İmza Atan Kadınlar” etkinliği bugün gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi Osman Kaymak da katıldı.
“Staj sayesinde hayata 1-0 önde atılmış olurlar”
Amaçlarının kadın istihdamını arttırmak olduğunu söyleyen Samsun İş Kadınları Derneği Başkanı Münevver Uğurlu, “Amaçlarımızın başında kadın istihdamını arttırmak, kadınları istihdamda tutabilmek, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın girişimcilerin kapasitesinin arttırılması ve rekabetçi koşullarda çalışabilecek kadın girişimci sayısının arttırılabilmesi için kurumlarla birlikte kadın sorunlarına çözüm üretiyoruz. Kendimizi, bölgemizi, ülkemizi, çevremizi tanımalı cesaretlenmeliyiz. Yapılan işlerin anlamlı olması için teknik liselerimizde, üniversitelerimizde uygulamalı eğitimin branşları çerçevesinde eğitimleri süresince gerçek staj yapmalarıdır. Yaptıkları staj sayesinde hayata 1-0 önde atılmış olurlar. Türkiye’nin Karadeniz’e açılan ve son yıllarda özellikle lojistik sektörünün önemli üslerinden biri haline gelen Samsun, ticaret, sanayi ve ulaştırma alanlarındaki potansiyelleri ile öne çıkmaktadır” şeklinde ifade etti.
“Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmalıyız”
Samsun Valisi Osman Kaymak, “Samsun İş Kadınları Derneği ve İşkur’un yapmış olduğu programda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Demek ki Samsun’da kadınlarımız kendi geleceklerine sahip çıkıyorlar. Yeter ki kadın iş hayatına katılsın, devletimiz kadınlarımıza her alanda pozitif ayrımcılık yapıyor. Toplumumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Devletin geleceği ve kalkınmasını da bir yerde garanti altına almış oluyoruz. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmalıyız” şeklinde ifade etti.
“Pozitif ayrımcılık yapıyoruz”
Kadınlara yapılan pozitif bir ayrımcılık olduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan” Erkeklerimize göre kadınlara daha çok pozitif ayrımcılık yapılıyor. Kadınlara yönelik bir sürü teşvik var. İŞKUR olarak kurslarımızda kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi.
“Çok çalışmak başarmanın temelidir”
Başarı hikayesinden kısaca bahseden Reymer Tekstil Yön. Kur. Bşk. Reyhan Pekdiker, “ 220 kişilik bir işyerinde 120 tane kadın çalışmaktadır. 1985’te işyerinin kurduk. Burayı kurarken 22 yaşındaydım. İç piyasa çalışmadık. Bu zamana kadar çalıştığımız ürünlerin hepsi yurtdışı yani ihracata yönelik oldu. Zara gibi ünlü markalarla çalışıyoruz. Çok küçük yaşta başladım. Her işte olduğu gibi zorluklar oldu ama çok sevdiğim için zorlukları bir şekilde atlattım. Artık her şey geçmişe göre daha da kolaylaştı. Bir sürü teşvikler oluyor. Gençler yaptıkları işi görmeliler, eğitimi alıp da iş yapanlar bizden çok daha başarılı olacaklardır. Eğitim, azim, pes etmemek ve çok çalışmak başarmanın temelidir” diye konuştu.
Haber: Müberra TAŞÇI
Kameraman: Furkan KOÇ