Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İlkadım Belediye Başkanı Kurnaz: “Yenileme çalışmalarımızın yanında parklarımızı koruma görevimiz de var”

Samsun Haber

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz; ilçede yer alan parkları işaret etti; yenileme çalışmalarının yanında parkları koruma görevleri olduğunu da vurguladı. Başkan Kurnaz, "İlçemize hizmet yapmak kadar yapılanları koruyup kollamak da önemli" sözlerini kaydetti.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, ilçedeki parkların yenileme çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Kurnaz, “Çocuklarımızın parklarda daha güvenli bir şekilde eğlenebilmeleri için parklarımızda eskiyen zeminler ekiplerimiz tarafından yenileniyor. Bu çalışmaları yapmak kadar koruyup kollamak, gözetmek de önemli. Herkesin hakkı var buralarda” dedi.

PARK YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İlkadım Belediyesi, ilçedeki park sayısını artırırken mevcut parklardaki yenileme çalışmalarına da devam ediyor. Son bir ayda yapılan çalışmalar sonucunda birçok park yumuşak zemine kavuştu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parklarda düzenli olarak bakım ve onarım çalışmaları yapıyor. Özellikle çocuk oyun gruplarının bulunduğu parklarda zamanla eskiyen ve yıpranan kauçuk zeminler sökülerek yenileriyle değiştiriliyor. Belediye ekipleri son olarak Adalet Mahallesi Lüleburgaz Parkı’nda zemin yenileme çalışmalarına başladı.

PARKLARDA GÜVENLİ OYNAMA ALANLARI SAĞLANIYOR

İlçedeki parkların tamamında periyodik bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Şu anda ekiplerimiz havaların güzelleşmesiyle birlikte parklarda zemin yenileme çalışmalarını özveri ile sürdürüyor. Parklarımızın içerisindeki zamanla eskiyen ve yıpranan zeminler, kauçuk zemin kaplama malzemeleri ile yenileniyor. Yaz mevsiminde parklarda daha fazla vakit geçiren çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğlenebilmeleri bizim için çok önemli. Çocuklarımızın eğlenirken yaralanmalarını istemeyiz.

Bu nedenle zeminleri yaralanmaları önleyen kauçuk zemin kaplama ile yeniliyoruz. Ayrıca kırılan ve bozulan oyun gruplarının da gerekli bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmaların ardından çocuklarımız daha güvenli, temiz ve sağlıklı parklarda oyun oynayıp doyasıya eğlenecekler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.