Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kızılay’a 35 kez kan verdi, altın madalya aldı

Samsun Haber

Samsun’da düzenli bir şekilde Kızılay’a kan veren vatandaş; 35’inci kan verişinde Kızılay tarafından altın madalyayla ödüllendirildi. 

Vezirköprü ilçesinde sık sık kan bağışı yapan Sami Akyol bronz ve gümüş madalyalar almıştı. Sami Akyol 35’inci kan verişinde ise Kızılay tarafından altın beratı ve altın madalyayla ödüllendirildi. Aynı zamanda organlarını da bağışladığını belirten emekli imam hatip  Akyol, "Belirli aralıklarla kan bağışında bulunuyorum. Böylece kendimi daha sağlıklı ve zinde hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölgesi Samsun Kan Bağış Merkezi Müdürlüğüne bağlı ekip ve mobil kan bağış aracı 3 günlük bir süre zarfı için Vezirköprü’de bulunuyordu. Kızılay’a kan bağışlamak isteyen Vezirköprü vatandaşları; Köprülü Mehmet Paşa Parkı önünde yer alan mobil kan bağışı aracına geldi. 

74 ünite kan bağışı alındığını aktaran Türk Kızılay Vezirköprü İlçe Başkanı Bekir Kurtoğlu, "Bağışlamış olduğunuz kan, başka birine bir can olabilir, hayata bağlayabilir. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" sözlerini kullandı.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.