Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Mühürlerin durduramadığı kaçak inşaat, yıkılarak ortadan kaldırıldı.

Samsun Haber

Atakum Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışmada, Körfez Mahallesi’nde bir dere kenarına inşa edilen kaçak yapı yıkıldı.

Atakum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince, Körfez Mahallesi’nde kaçak yapı inşaatı yapıldığına dair gelen ihbarların değerlendirilmesi üzerine, 5009. Sokak’ta yer alan yapıyla ilgili gerekli incelemeler başlatıldı. Yapılan incelemelerin sonucunda inşaatın ruhsatsız olduğu ve 3194 Sayılı İmar Planı’na aykırı olduğu anlaşıldı.

Normalde kaçak yapıya 4 Ağustos 2023 tarihinde mühür vurulduğu lakin inşaatın 2. Ve 3. Kat olmak üzere inşaatın devam ettiği tespit edildi. Bu tespitin ardından tekrar mühürleme işleri gerçekleştirilse de inşaatın 3. ve 5. katlarının da inşaatlarına devam edildiği anlaşıldı. İhlaller sonucunda Atakum Belediye Encümeni’nde, inşaatla ilgili para cezası ve yıkım kararı verildi. Bu kapsamda tüm yasal süreçlerin işletildiği kaçak yapı; verilen karar neticesinde yıkılarak ortadan kaldırıldı.

KAÇAK YAPI İLE MÜCADELE

Yaşanan olayla ilgili bilgilendirmede bulunan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, sağlıklı bir kentleşmeyi işaret ederek; bu kapsamda kaçak yapılarla mücadelelerinde hız kesmeyeceklerini aktardı. Serhat Türkel, “Kaçak yapılaşma ile ilgili mücadelede el ele vermeli dayanışma içerisinde olmalıyız.

Kentimizde imar kirliliğine ve çevre tahribatına neden olacak sorunlarla mücadele için belediyemizin imkanlarını, sonuna kadar kullanacağız. Tüm birimlerimizle Atakum sınırları içerisinde kanunsuz, hukuksuz hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz ve tüm yasal süreçleri işleteceğiz" sözlerini ekledi.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.