Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Op. Dr. Ömer Faruk Bük bilgilendirdi: Obezite cerrahisinde laparoskopik cerrahinin rolü

Samsun Haber

Samsun’un önde gelen doktorlarından Op. Dr. Ömer Faruk Bük, obezite cerrahisinde laparoskopik cerrahinin önemine değindi. Geleneksel açık cerrahi yöntemleriyle laparoskopik cerrahiyi karşılaştıran Dr. Ömer Faruk Bük; hastaların daha hızlı ve daha ağrısız iyileştiğini vurguladı.

Samsun’un sevilen doktorlarından Op. Dr. Ömer Faruk Bük, obezite cerrahisinde kullanılan laparoskopik cerrahi ameliyatı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Laparoskopi tekniğinin devrim niteliği taşıdığını kaydeden Dr. Bük, tekniğin minimal invaziv bir cerrahi yöntemi olduğunu dile getirdi.

GELENEKSEL YÖNTEMLE LAPAROSKOPİ CERRAHİSİNİN FARKLARI

Laparoskopi yöntemiyle geleneksel açık cerrahi yöntemleri karşılaştıran Op. Dr. Ömer Faruk Bük, “Geleneksel açık cerrahi yöntemlerine göre daha az invaziv olan laparoskopi, küçük kesiler aracılığıyla karın boşluğuna bir kamera ve cerrahi aletler yerleştirerek gerçekleştirilir. Bu teknik, hastaların daha hızlı iyileşmesini, daha az ağrı yaşamasını ve hastanede kalış sürelerinin kısalmasını sağlar” ifadelerini kullandı.

LAPAROSKOPİK CERRAHİNİN ÖNEMİ

Op. Dr. Ömer Faruk Bük, Laparoskopi yönteminin genel cerrahideki önemini:

  • Hızlı İyileşme Süreci
  • Daha Az Enfeksiyon Riski
  • Daha Az Postoperatif Ağrı
  • Daha Kısa Hastanede Kalış Süresi
  • Komplikasyonların Azalması

Şeklinde birkaç ana başlıkta sıraladı.

LAPAROSKOPİ HANGİ AMELİYATLARDA KULLANILIR

Laparoskopik yöntemin genel cerrahide hangi ameliyatlarda kullanıldığını aktaran Dr. Bük; safra kesesi ameliyatları (kolesistektomi), apandisit ameliyatları (apendektomi), reflü cerrahisi (fundoplikasyon) ve çeşitli fıtık onarımlarında yangın bir şekilde bu yöntemin kullanıldığını açıkladı. Doktor Ömer Faruk Bük ifadelerine, “Aynı zamanda kanser cerrahisi ve obezite cerrahisi gibi daha karmaşık operasyonlarda da giderek artan bir şekilde tercih edilmektedir” sözlerini ekledi.

Samsun Medicana İnternational Hastanesi'nde görev yapmakta olan Op. Dr. Ömer Faruk Bük ile 0533 411 22 84 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

Instagram: omerfarukbuk

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.