Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Polislerden, vatandaşa "Tedbiri Bırakma Akıntıya Kapılma" uyarısı

Samsun Haber

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri son zamanlarda artan denizde boğulma olayları kapsamında vatandaşlara; havadan, karadan ve denizde uyarıda bulundu.

Yaz sıcaklarının artmasıyla turist ve vatandaşlar için deniz sezonu da açılmış oldu. Hal böyle olunca deniz, akarsu, göl, baraj ve su birikintileri gibi alanlarda, gerçekleşebilecek boğulma durumlarının önüne geçilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda boğulma olaylarının en aza indirilmesi adına Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından “Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma” projesi gerçekleştiriliyor.

Proje faaliyetleri arasında bulunan “Eş Zamanlı Broşür Dağıtımı” çerçevesinde Samsun’un 17 ilçesinde eş zamanlı olarak vatandaş ve turistlerin bulunduğu; insan kalabalığının fazla olduğu caddeler, AVM ve sahil şeritlerinde boğulmaya karşı önlem almak ve bilgilendirmek adına broşür dağıtımı gerçekleşti. 

Deniz polisleri bot ile Samsun Emniyet Müdürlüğü İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği ekipleri ise dron ile Atakum ilçesinde sahilde anons yaptı. Hazırlanan proje ile RİP akıntısı (çeken akıntı) uyarı tabelasının bulunduğu yerlerde denize girilmemesi, denize bırakılan şamandıraların geçilmemesi, rüzgarlı ve dalgalı havalarda denize girilmemesi, şişme deniz yatağı gibi içi hava doldurulmuş plastik ürünlere güvenip denize fazla açınılmaması, yüzme bilmeyenlerin ve 15 yaşından küçük çocukların yanlarında, yüzme bilen ebeveynleri ve/veya refakatçileri olmadan denize girmemeleri, yüzme alanı olarak belirlenen ve cankurtaranların bulunduğu yerlerde denize girilmesi, suda boğulma tedbirleri kapsamında sahil şeridinde görevlendirilen personelin uyarı ve ikazlarının dikkate alınması gerektiği konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.