Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantı yaptı. Meclis binasında gerçekleşen toplantıda 3 gündem maddesi ele alındı. Görüşülen maddeler komisyonlara havale edildi. Komisyonlarda kabul edilen maddeler tekrar mecliste karara bağlandı.
Meclisin asıl toplanma nedeni olarak ise “İlkadım Belediyesi sınırlarında yer alan Kuşçulu Mahallesi alanı içerisinde ‘Adli Tıp alanı’ belirlenmesi ve arazi kullanım kararlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişikliği teklifi” açıklandı.
GÖRÜŞ ALINDI
Samsun Büyükşehir Belediyesi Harita Mühendisliği Dairesi Başkanlığından personeller madde hakkında bilgi vererek, "Adli Tıp alanı olarak kullanılacak parselde 5 bin m2’lik Adli Tıpa ait bir alan bulunmaktaydı. Bu alanın hemen yanında da belediyenin mülkiyetinde olan 42 bin 517 m2’lik belediyemize ait mülkiyet bulunuyor. Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, mevcut 5 bin m2’lik alanın yetersiz olduğundan yeniden planlama ihtiyacı doğdu. Bizim olan 5 bin m2’lik alanı da daha önceden belirlenen 5 bin m2’lik alan ile birleştirilmek suretiyle tadilata gittik. Ayrıca bölgede Karayollarına ait bir mülkiyet de bulunmaktaydı. Onlarla ilgili kurum görüşünü aldık. Onla alakalı da düzenlemeler devam ediyor" dediler.
ADLİ TIP SAMSUN’A KAZANDIRILIYOR
Samsun'daki Adli Tıp vakalarının Trabzon'a gittiğini belirten Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, “Adalet Bakanlığının uzun yıllardır Samsun’da gündemde olan Adli Tıp merkezi yapma çabaları var. Bu yatırım, uzun süredir Samsun’a kazandırılamamıştı. Samsun’da Adli Tıp ile ilgili vakalar olduğunda vakalar Trabzon’a gitmek zorunda kalıyordu. Adalet Bakanlığı Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının belediyemize müracaatı ile birlikte Adli Tıp binasının gündemlerinde olduğunu ama bizim gerekli düzenlemeyi yapmamız gerektiğini söylediler. Biz de 5 bin m2’lik alanı istek doğrultusunda 10 bin m2’ye çıkardık. Samsun’a çok gerekli olan Adli Tıp binasını Samsun’a bir an önce kazandırmak için olağanüstü şekilde meclisi topladık. Bu karar ile işleri hızlandırmak istiyoruz. Sadece meclis kararı da yetmiyor. Kararın ardından bir takım işlemler yaparak süreci halletmemiz gerekiyor” dedi.
Söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Kadir Gürkan ise araç sayımıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Samsun Ulaşım Master Planı, daha önceden yapılmıştı. Ancak önceden yapılan belirlemelerde bu kadar araç ve konut yoğunluğu yoktu. O açıdan planımızın güncellenmesi gerekiyordu. Biz de bunun için çalışmalara başladık. Üzerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi yelekli elemanları araç sayımı yaparken görüyorsunuzdur. Bu kişiler sadece araç saymıyor, evlere de gidiyorlar. ‘Bugün eve nasıl geldiniz', 'Sabah işe nasıl gittiniz?’ gibi sorular sorarak, halkın ulaşım yöntemlerini analiz etmeye çalışıyorlar. Bu analizler ilçelerde de yapılacak. 3 ay içerisinde saha çalışması bittikten sonra ‘modelleme’, modelleme aşamasından sonra da ‘yorumlama’ya geçirerek Samsun’daki kent içi ulaşım hareketi hakkında net bir verimiz olacak. Onun üzerine de yapılacak olan çalışmalar, aksiyon planı haline getirilecek" diye konuştu.
Öte yandan Kadir Gürkan 70 otobüs alınarak kent içi ulaşımda hizmet vereceğini belirtti.