Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Hayvanseverler Sokak Hayvanları İçin Yürüdü

Samsun Haber

Samsun'da hayvan dernekleri ve hayvanseverler sokak hayvanları için bir araya geldi, yürüyüş gerçekleştirdi.

Samsun'da, Kimsesiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (KİHAYKO) tarafından organize edilen yürüyüşte hayvanseverler sokak hayvanlarına destek vermek için bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüşe, Kimsesiz Hayvanlar ve Doğayı Koruma Derneği, Bafra Hayvan Hakları Derneği, Karadeniz Yaşam Hakkı Savunucuları ve Özgürcanlar Derneği gibi birçok hayvan koruma derneği ile hayvanseverler katıldı.

Kalabalık, İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi Şehir Kulübü önünden başlayarak Gazi Müzesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşte sokak hayvanları da katılımcılara eşlik etti.

GAZİ MÜZESİ ÖNÜNDE VETERİNER HEKİMLER ODASI BAŞKANI ELİF KÖSE AVAN'DAN KONUŞMA

Yürüyüşün ardından Gazi Müzesi önünde toplanan kalabalığa seslenen Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan, ekoloji ve hayvan hakları hakkında konuştu. Başkan Avan, doğayı yaşanamaz bir hale getirdiğimizi vurgulayarak, "Hiçbir zaman dünyanın hiçbir yerinde, Dünya Veteriner Hekimler Birliği de dahil olmak üzere, kuduz ve zoonoz hastalıklara istinaden hayvanların öldürülmesi kabul edilmemektedir. Bizler veteriner hekimler olarak, yaşatma amacıyla aldığımız eğitimleri hiçbir zaman öldürmek için kullanmayacağız" dedi.

"BİZ ANDIMIZI İÇTİK MESLEKİ ÜNİFORMALARIMIZI GİYERKEN BUNUN YEMİNİNİ YAPTIK"

Sokak köpeklerinin yeni yasa tasarısı kapsamında uyutulmasına karşı çıkmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşte konuşmasına devam eden Başkan Avan, "Türk Veteriner Hekimler Birliği ve 56 Oda Başkanı adına şu sözleri söylemek istiyorum; biz andımızı içtik, mesleki üniformalarımızı giyerken bunun yeminini yaptık. Hiçbir canlıya zarar vermeyeceğimize, her zaman onların haklarını koruyacağımıza ve şifa dağıtacağımıza söz verdik" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.