Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da ormanlık alana beton döküldü!

Samsun Haber

Samsun Canik Belediyesi, Meşe Tesisleri olarak bilinen ormanlık alan için planlanan 'Meşe Orman Park' projesi ile ilgili gelen tepkiler sonrasında geri adım attı.

Samsun Haber - Samsun'un Canik ilçesinde 'Meşe Tesisleri' olarak bilinen ormanlık alana belediye ekipleri tarafından dökülen beton yollar, çevrecilerin büyük tepkisi ile karşılandı. Gelen tepkiler üzerine belediye ekipleri geri adım attı ve dökülen beton yolları sökerek bölgeden kaldırdı.

Orman İşletmeye ait olan Meşe Tesisleri olarak bilinen ormanlık alan için belediye, 'Meşe Orman Park' projesi hazırladı. 92 dönümlük alanı kapsayan projede orman arazisine beton yollar dökülecek, üzeri ise ahşap malzeme ile kaplanacaktı. Orman arazisinin bazı bölümleri tamamen beton ile kaplanırken sadece ağaçların gövdelerinin olduğu kısım daire şeklinde boş bırakıldı.



Yapılan çalışmalar büyük tepki çekti. Samsun Çevre Platformu, projeye tepki göstererek belediyenin projeyi durdurmasını istedi. Canik Belediyesi, tepkilerin ardından geri adım attı. Belediyenin iş makineleri dökülen betonu sökerek kamyonlara yükledi ve bölgeden götürdü. Çevreciler ise ormanlık alanda incelemelerde bulundu.



Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, ormanlık alanda yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, "Dün toprağımızın betonla mühürlendiğini bizzat yerinde gördük. Samsun'un akciğerlerine beton doldurulduğunu dün yerinde tespit ettik. Bugün apar topar belediye tarafından yapılan beton yapılar kaldırılıyor. Beton yolların da kaldırılmasını istiyoruz. Ne olur buralara betonla muamele edilmesine seyirci kalmayın bu sese kulak verin. Burada harcanan bir kamu kaynağı da var. Bu konunun da ayrıca tartışılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.


BETON YAPILAŞMA KABUL EDİLEMEZ

Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, belediyenin hazırladığı 'Meşe Orman Park' projesi hakkında, "Tamamiyle gerici bir anlayıştır. Çağdaş ülkelere baktığımız zaman betonlaşma yerine doğayı koruma ve sahip çıkma gibi bir eğilim görüyoruz. Burada yapılan yıllardır yapılanın üzerine bir mühürdür. Doğayı tahrip etmeye dönük bir mühürdür. Birazcık çevre duyarlılığı olan bir anlayış bu yapılaşmaya izin veremez. Beton yapılıyor üzerine ahşap yapılıyor. Buna ne gerek var. Burada doğal yapı var zaten. Halkın kaynakları insan gücü boşu boşuna kullanılarak bu tahribat yapılıyor. Bu da bir ihanettir. Ancak en azından buradaki sivil toplum örgütlerinin duyarlılığın toplumda karşılık bulduğunu gördük. Burada yanlışın bir yerinden dönülmüştür. Bu da bir erdemdir. Bu konuda da teşekkür ediyorum ve bu yanlışın bir daha tekrar edilmemesini diliyorum" dedi.

DHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.