Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Filistin için bir araya geldi

Samsun Haber

Samsun’da vatandaşlar Filistin için bir araya geldi. Yüzlerce Samsunlunun bulunduğu yürüyüş; suikaste uğrayarak şehit düşen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Filistinli şehitler için düzenlendi.

Saathane Meydanı, Kubbet-üs Sahra maketinin etrafında toplanan vatandaşlar, “Şehitlere rahmet, zalimlere lanet” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte en çok göze çarpan ise; İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekmek amacıyla yapılan, kanlı çocuk kundakları ve çocuk tabutları oldu.

“Katil İsrail Filistin’den defol” sözleriyle Fatih Sultan Mehmet ve Mecidiye Caddeleri istikametinde yürüyüş gerçekleştiren vatandaşların son durağı Cumhuriyet Meydanı oldu. Düzenlenen yürüyüşün son durağında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında; İsrail’in gerçekleştirdiği katliam ve işgale karşı birlikte duruş göstermek gerektiğini vurgulayarak, “Bosna'da, Karabağ'da, Yemen'de ve nice İslam ülkesinde yaşananlar bugün de Gazze'de tekrar etmektedir. İnsanlığın vicdanının ve uluslararası hukuk ilkelerinin yok sayılarak işlendiği bu katliamlar şimdiden tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. İsrail barışı huzuru ve uluslararası hukuku hedef alarak tüm dünyayı büyük bir kaosa sürüklemektedir. İsrail'in yegane hedefi bölge ülkelerini kana ve gözyaşına boğmaktır.

Bu zulme göz yumanlar siyonizmin bir sonraki hedefi olduğunu unutmamalıdır. İslam ülkeleri için birlik ve beraberlikten başka çıkar yol yoktur. Batı'nın ve siyonist rejimin böl parçala yönet stratejisine karşı birlik, bütünlük ve cesaret anlayışı dışında kurtuluşta olmayacaktır. Filistin davası hepimizin davasıdır ve zafer Allah'ın izniyle bizlere nasip olacaktır. Nehirden denize Filistin bir hayal değildir ve bir hakikattir. Ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir” ifadeleri aktarıldı.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.