Saha çalışması kapsamında hafif raylı sistem istasyonları giriş ve çıkışları, tramvayların biniş ve iniş noktaları, tramvay içi bildirimler, otobüs duraklarına erişim ve otobüs kullanımı konusunda yapılan kontrol ve analizleri içeren teknik rapor hazırlanarak dört farklı engelli grubunun toplu taşıma erişilebilirliğinin arttırılması amaçlandı.
Türkiye’de ilk
Konu ile ilgili açıklama yapan SAMEF Başkanı Mehmet Akbulut, “Türkiye’de engelli kişi sayısının tüm nüfusa oranı yüzde 12 iken, Samsun’u göz önünde bulundurduğumuzda ilimizde yaşayanların yüzde 14’ü engellidir. Türkiye’de ilk defa Samsun’da yapılan böyle bir çalışmada federasyon olarak yer almaktan son derece mutluyuz, umarız diğer illerde de bu tür çalışmalar yapılır. Dört farklı engel grubunu kapsayacak şekilde planlanan saha çalışmasında engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak dokunuşlara ihtiyaç duyulan noktaların belirlenerek aksaklıkların giderilmesi için çaba sarf ediyoruz. Böyle bir projede bizimle birlikte olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Samulaş A.Ş yetkilileri ile çalışanlarına ve saha çalışmasında görev alan derneklerimizin üye ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
“3702 Samkart kullanan engelli vatandaşımız var”
Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı ve Samulaş A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan ise, “Samsun’da kent içi toplu taşımada 3702 Samkart kullanan engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızın kent içerisinde toplu taşımadan üst düzeyde istifade edebilmeleri için gayret içinde bulunuyoruz. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu saha çalışması sonucunda karşımıza çıkacak teknik raporun değerlendirilerek 2017 yılı programı çerçevesinde hayata geçirilmesi hususunda planlamamızı yapacağız” diye konuştu.