Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla 16 Haziran 2022 itibariyle Tekkeköy’deki üretime son verildiğini duyurdu.
Şirket tarafından yapılan açıklama ise şöyle;
''Şirketimizin 50. Yıl üretim tesisimizin 4. ünitesi 16.06.2022 tarihinde devreye alınarak, projemizin üretim hatları tamamlanmıştır. 4. Ünite açılışı öncesinde gerçekleştirilen üretim hattı revizyon işlemleri sonucunda, eş zamanlı olarak 1. Ünite kapasitemiz 700 ton/gün'e, 2. Ünite kapasitemiz 700 ton/gün'e, 3. Ünite kapasitemiz 395 ton/gün'e yükseltilmiş, yeni açılan 4. ünitemiz ise 290 ton/gün kapasite ile üretime başlamıştır. Buna göre 50.Yıl üretim tesisimizin toplam üretim kapasitesi 2.085 ton/güne yükselmiştir.
Son ünitenin devreye alınması ve revizyonlarla kapasitenin artırılmış olması nedeni ile üretimin Samsun'da tek noktada daha verimli devam ettirilmesi amacıyla, 500 ton/gün kapasiteli Samsun Merkez Üretim tesislerimizde üretim faaliyetlerinin sonlandırılmasına karar verilmiştir. Çorlu Tekirdağ üretim tesislerinde 400 ton/gün kapasite ile üretim faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Bu işlemler öncesi 2.450 ton/gün olan üretim kapasitesi, işlemler sonrasında 2.485 ton/gün olarak gerçekleşmiştir.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.''
UN TOPTANCILIĞIYLA BERABER UN ÜRETİMİNE DE YENİ BAŞLANGIÇ!
Fahrettin Ulusoy’un 1969 yılında un toptancılığı yapmak için kurduğu Ulusoy Gıda, 1986 yılında Hasan Usta Un’a ortak olarak un üretiminde de yer almaya başlıyor.
Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanılığını Dr. Eren Günhan Ulusoy yürütüyor.
Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Uluslararası Operasyonel Değirmenciler Biirliği Avrupa direktörü.
Ulusoy, Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin de yeni başkanı.
Ulusoy Un konuyla ilgili yaptığı bildirimde gayrimenkul piyasasındaki nispi fiyat dalgalanmaları sebebiyle söz konusu tesisin acil satışına dönük bir kararının henüz olmadığını belirtti.
Tesisin yer aldığı gayrimenkul ile ilgili nihai karar verilene kadar depolama kapasitesinin korunacağı ifade edildi. Bu şekilde şirket faaliyetlerinde değerlendirileceği ifade edildi.
Şirket söz konusu kapatmanın faaliyetleri üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağını belirtti. 50.Yıl Üretim Tesislerinde eş anlı olarak kapasite artışı yapıldığı için şirketin üretim miktarı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağı, ifade edildi.
Öte yandan kapatılan tesiste kullanılan makinaların da bulunduğu taşınmazın satışı için Yönetim Kurulu Başkanına yetki verildiğini, belirtildi.
HİSSE SENEDİ TAVAN OLDU
Öte yandan haberin açıklanmasından sonra şirketin BİST’te işlem gören hisse senedi yüzde 10 prim yaparak tavan oldu. Hisse senedi sadece bu ay yüzde 60 prim yaparken, bir yıl içerisinde yüzde 341 gibi rekor seviyede prim yaptı.