Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Vali Kaymak:"Üniversitelerin eğitimini gözden geçirmemiz lazım"

Samsun Haber

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2019-2020 akademik yılı açılış töreni gerçekleşti. Törene katılan Kaymak; "Öğrenciler kendi işini yapabilmeli ve proje geliştirebilmeli. Bu anlamda da üniversitelerimizin eğitimini gözden geçirmemiz lazım." dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2019-2020 akademik yılı açılış töreni Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene; Samsun Valisi Osman Kaymak, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Güven, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretim görevlileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Hepimize çok çalışmak düşüyor"

Törende konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “En son çevre ve şehircilik birimi için 2 güvenlikçi alacaktık, 800 kişi müracaat etti. Arkadaşlar bazen üniversiteden mezun ederken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Biz nasıl bir eğitim veriyoruz ki insanlar kolay ve hazır işe talip oluyorlar. O anlamda üniversitemiz de ha keza yapacağımız eğitimlerin, yapacağımız işlerin gerçekten alana katkı yapması lazım. Bu güzel kentte yaşıyorsak, bu güzel üniversitenin bir parçasıysak bu güzel başarıları ileri götürmek durumundayız. Hepimize çok çalışmak düşüyor. Her zaman söylüyorum, üniversite okuyan arkadaşım okul bitsin de hemen işi buluyum şeklinde değil, Türkiye’nin bir yarış içerisinde olduğunu özümsemeli. Sadece devlet işi olsun dememeli, kendi düşüncesini geliştirmeli, kendi işini yapabilmeli ve proje geliştirebilmeli. Bu anlamda da üniversitelerimizin eğitimini gözden geçirmemiz lazım” diye konuştu.

"Zayıf devlet yaşamaz biz güçlenmek zorundayız"

Samsun’u Mecliste en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “Samsun üniversite şehri olma hususunda emin adımlarla ilerliyor. İkinci üniversitemizi de kazandık, Samsun Üniversitesi de faaliyete başladı ve bir yola çıktık.Biz çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Gerçekten 100 yıl önce yaşadığımız büyük sıkıntı sanki yeniden ele alınıyor ve coğrafyamızı yeniden parçalamak ve kendi isteklerine göre dizayn etmek peşinde olanlar var. Özellikle tarihimizin son 300 yılında ağır bedeller yaşadığımız olaylar yaşadık. Bunun arkasındaki en büyük sebep bilgi üretmekten korkmamız, bilgiyi teknolojiyi oluşturamayız yüzünden o dönem büyük bir sıkıntı ile geçti. Bugün ise Cumhuriyet ile birlikte ve ondan önceki birikim ile birlikte bilgi üretme konusunda emin adımlarla ilerlediğimizi görmek istiyorum ve göreceğime de inanıyorum. Çünkü Türkiye bilgi üretmek zorunda, birlik ve beraberliğini sürdürmenin yanında bilgi ve teknoloji üretmek ve imkanları geliştirmek zorunda. Yoksa bu coğrafya zor bir coğrafya bu coğrafya da zayıf devlet yaşamaz biz güçlenmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Öğrencilere "abonman sistemi" gelecek

Ulaşımla ilgili öğrencilerden gelen taleplere kayıtsız kalmadıklarını ve önümüzdeki aydan itibaren öğrenciler için ‘abonman sistemi’ getireceklerini açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ondokuz Mayıs Üniversitemiz eğitim yaptığı, ilgi duyduğu her alanla toplumla kamu kurum ve kuruluşlarla senkronize bir şekilde iç içe geçip hem eğitim hayatını devam ettirirken, bilgiye, ilime, teknolojiye yeni ufuklar açarken uygulamayı da sahaya yansıtmak konusunda Türkiye’nin en iyisi olmak zorundayız. Üniversitemizin bu konuda refleksi oldukça iyi durumda” dedi.

"Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayan bir kurum olacağız"

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise hedeflerinin dünyada ilk 500 ve Türkiye’de ilk 10’a girmek olduğunu belirterek; "Üniversitemiz bugün itibari ile 19 fakülte, 6 enstitü, 1 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 12 meslek yüksekokulu, 22 araştırma ve uygulama merkezi, 54 bin öğrencisi 2 bin 500 kadarı akademisyen olmak üzere ve 6 bin 500 çalışanıyla eğitim öğretim ve toplumsal hizmet çalışmalarını sürdürmektedir. Bilgi ve teknolojiyle birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumsal sorunlara çözümler üreten, dünyada yaşanan değişim ve dönüşümleri tespit ederek Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayan bir kurum olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.