Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 5 ana gösterge ve 45 alt gösterge kapsamında, Türkiye'deki 172 üniversitenin 2018 yılı verileri ele alındığında üniversitelerin genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı ‘Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu 2019’ yayımlandı.
Rapora göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) başarılı üniversiteler arasında değerlendirildi.
OMÜ'DEN DE BU BEKLENİRDİ
“Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu 2019"da OMÜ değerlendirildi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi,hem “Eğitim ve öğretim” başlığında ve “Teknokent veya TTO projelerine katılan öğrenci sayıları” bakımından yapılan sıralamada dördüncü sırada; hem de “Uluslararasılaşma” başlığında “Uluslararası değişim programları kapsamında gelen öğrenci sayısı” bakımından beşinci sırada yer aldı.
Sadece ilk beşte yer alan üniversitelerin isimlerinin karşılaştırmalı olarak verildiği raporda OMÜ'nün üst sıralarda olduğu görüldü.
OMÜ İLK 11'DE
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, 2019 ve şu anki veriler incelendiğinde OMÜ’nün özellikle patent sayılarında, akredite olan eğitim program sayılarında, yayın kalitesinde, yabancı uyruklu öğrenci sayılarında, ulusal ve uluslararası fonlara sunulan araştırma projeleri sayılarında, AR-GE’ye yapılan harcama miktarlarında, yürütülen sosyal sorumluluk projeleri sayılarında ve topluma katkıda artış yaşandığını belirterek 2020 raporunda bunların net şekilde gözükeceğini söyledi.
Rektör Bilgiç, “Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından kurumsal akreditasyon değerlendirmesine alınacak ilk 11 üniversite arasında OMÜ’nün yer alması başarılı performansın bir göstergesidir.”dedi.
Raporun tamamı aşağıdaki linkte: