Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Zabıta ekipleri bayram öncesi denetimi sıkılaştırdı

Samsun Haber

Kurban Bayramı’na günler kala alışveriş ve tatil hareketliliğinde artış gözlemleniyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri Kurban Bayramı öncesinde şehir genelinde denetimleri arttırdı. 

Halkı güvende tutmak ve huzurlu bir bayram geçirtmek için düzenlenen denetimler çerçevesinde birçok önlem hayata geçirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Hemşehrilerimizin huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri için ekiplerimiz gece-gündüz demeden çalışıyor. Bayram öncesi alışverişlerde mağduriyet yaşanmaması için denetimlerimizi sıklaştırdık” ifadelerini kullandı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri yapılan kontrollerde; manav ve marketler gibi alışverişin yoğun olduğu işletmelerde; ücretlendirme, son kullanma tarihleri incelendi. Ödeme ve etiket fiyatları arasındaki uyumsuzlukların giderilmesi gibi konular için de denetimler yapıldı. 

Denetimler esnasında ekiplerce ürünlerin etiket ücretleri birer birer incelendi ve sonrasında kasa ücretlendirmeleriyle karşılaştırıldı. Denetimler esnasında, bireylerin haklarına saygılı olunması ve sağlıklı ürünlerle buluşturulması adına birtakım önlemler de hayata geçirildi. Özellikle bayramda tüketimi artacak olan; şeker ve çikolata gibi ürünlerin, gramajı, ücretlendirmesi ve son kullana tarihi titizlikle incelendi.

DENETİMLERİMİZİ ARTTIRDIK

Bayramdan önceki denetimlerin aynı yoğunlukla bayramda da süreceği hakkında bilgilendirmede bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan,  “Hemşehrilerimizin huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Bayram öncesi alışverişlerde hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması için denetimlerimizi sıklaştırdık. Amacımız bayram öncesi ve bayram süresince şehrimizde huzur ve güvenin sağlanmasıdır. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim. Unutmayalım ki, huzur ve güvenliğimiz her şeyin üzerindedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.