Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor
2024-10-18 09:17:20

Sen, mührüsün bu VATANIN  

Mümin Argun

18 Ekim 2024, 09:17

Mutluluksun, ey Cumhuriyet! Hayatsın, yaşamsın Armağansın bizlere en sevdiğimizden. Emanetsin bizlere önderimizden.

Vasiyetsin bizlere Atatürk'ümüzden…

Gökte yıldız, kalpte sevdasın. Dilde şarkı, gönülde tutkusun.

Bir yolsun sen, sonsuza dek yürünecek, bir gayesin sen, hiç bitmeyecek.  Sen varsın diye cümleler güzel. Sen varsın diye cümleler manalı. Seni anlamayanlar ne kadar talihsiz, seni yaşamayanlar ne kadar bedbaht.

Sensin insanlara en çok yakışan. Sensin insanları en çok yücelten. Yolu sana uğrayanlar ne kadar şanslı, yolu senden geçmeyenler ne kadar da nasipsiz.

Sana methiyeler düzmek değil görevim; seni anlamak ve yaşamak ödevim.

Sen bensin, ben senim. Etle tırnak nasıl ayrılmazsa birbirinden, tohumla toprak ne kadar muhtaçsa birbirine, ay ve yıldızsız bir bayrak nasıl mümkün değilse, kırmızı ve beyaz nasıl âşıksa birbirine, senle ben, senle biz de öylesine bağlıyız birbirimize.

Bir sevda bizimkisi,  sonsuz bir aşk. Kafada,  kalpte; akılda, gönülde;  fikirde, histe;  düşüncede,  duyguda mutlak bir bağlılık bizimkisi. Bir tebessümsün sen yanaklarımızda. Bir tutkusun sen, damarlarımızda. Bir ülküsün sen, hayatlarımızda.

Bir rüyasın sen, diğer coğrafyalarda.

Gün gün, gece gece, saat saat yazılan bir destansın, sen. Hece hece okunan, kelime kelime söylenen, cümle cümle kurulan bir hayatsın, sen. Dünden bugüne, bugünden yarına, yarından sonsuza dek dalgalanacak bayraksın, sen.

Bölük bölük, cephe cephe, şehir şehir, büyüyen, yürek yürek, gönül gönül çoğalan, adım adım, karış karış yükselen, ilmek ilmek, nakış nakış örülen, nefer nefer, zafer zafer yücelen bir ruhsun, sen.

Çocukların yüzündeki gülücüksün, sen.

Gençlerin kalbindeki ateşsin, sen. Annelerin yüreğindeki şefkatsin, sen. Babaların bileğindeki güçsün, sen.

Sen, evimizdeki huzursun. Sen, ruhumuzdaki inançsın. Sen, yurdumuzdaki güvensin. Sen, tariflere sığmayansın. Sen, kelimelerden taşansın. Sen, yirmi dokuzusun ekimin.

Sen, doğuşusun bir ülkenin.

Sen, mührüsün bu vatanın.

Sen, tapususun bu memleketin.

Sen, umudusun güzel günlerin.

Sen, gururusun bu milletin.

Sen, son sözüsün bu toprağın. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.