BAŞARIYA GİDEN YOL 

Birçoğumuz için eğitim yıllarında başlayan "başarmak" arzusu, iş yaşamında da peşimizi bırakmaz. Gerek okul çağlarında, gerek iş yaşamında, gerekse hayatta başarılı olmak hepimizin öncelikli amacı. Herkesin hayattan beklentisi farklı olabilir.

Bulunduğu ortam, arkadaş çevresi veya kişiliği de.

Önemli olan tüm bu farklılıklar içinde kendimize ait bir dünya kurabilmek ve bu dünyada başarılı olabilmektir.

Günümüzde başarı konusunda binlerce kitap, bilimsel makale, köşe yazısı yazılmakta, konferanslar verilmekte ve sosyal medyada paylaşımlar yapılmaktadır.

Herkes başarının arkasındaki yöntemleri, sırrı bilmek istemektedir.

“Bazı insanlar neden başkalarından daha başarılı olur?” sorusuna farklı eğitim yöntemleri, bakış açıları, çalışma ve mizaç modelleriyle cevaplar verilmektedir.

Kanaatimizce başarıya giden yolda en önemli faktörlerin başında disiplinli sürdürülebilir çalışma gelmektedir.

Çalışmadan, çabalamadan yol almak mümkün değildir.

Çevremize baktığımızda, kendi yaşamımızdaki örnekleri değerlendirdiğimizde gece gündüz demeden, yılmadan çalışarak, terleyerek, uykusuz kalarak, sosyal yaşantıdan fedakarlıklar yaparak önemli başarılara imzalar atıldığına şahit oluyoruz.

Unutulmamalıdır ki, çalışan bir insanın emeği hiç bir zaman zayi olmaz ve çalışması er ya da geç fark edilerek hak ettiği saygıyı görür.

Başarılı olmak için sadece çalışmak yetmez; doğru stratejiler konulması, doğru zamanda doğru adımlar atılması, mevcut durumların çok iyi analiz edilmesi de başarıya giden yolda önemli faktörler olarak ön plana çıkar.

Çalışmadan çabalamadan neden biz geriyiz demenin anlamı yoktur.

Kim çaba sarf ederse sonunda onun karşılığını almaktadır.

Okul hayatında başarısız olmak dünyanızı karartmasın.

İnsanların çoğu bindiği eşeği unutup da, kaybolduğunu sanarak pazarda eşeğini arayan Nasrettin Hoca'ya benzer.

Sözlerimii Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli mesajıyla tamamlamak yerinde olacaktır. “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye  mahkumdurlar.”

Sefalet ve pişmanlık. Dersi derste öğrenmektir başarıya giden yol..