Lise mezunu polis alımı ön başvurusu yapamayanlar dikkat!
Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2020 yılında lise mezunu olan adaylar arasından 2500 polis alımı yapılacak. YKS puanı ile yapılan olan polis alımları hakkında önemli bir uyarı geldi. Polis Akademisi Başkanlığı kaynaklarından yapılan uyarıda 2500 polis alımına başvuru yapmak isteyenlerin YKS 'ye müracaat etmesi gerektipine yer verildi.
YKS BAŞVURULARI 2 GÜNLÜĞÜNE AÇILACAK
Bildiğiniz üzere YKS başvuruları 4 mart çarşamba günü sona erdi. ÖSYM başvuru yapamayanlar için 1 günlüğüne başvuru ekranının açılacağını açıkladı. 18 Mart 2020 Çarşamba günü ÖSYM , 2020 YKS başvuru ekranını bir günlüğüne açacak. YKS 'ye başvuru yapamayanlar 18 Mart 2020 günü saat 10.00 ile 18 Mart 2020 saat 23.59 'a kadar başvurularını yapabilecek.
BAŞVURU ÜCRETİ AÇIKLANDI
2020 yks geç başvuru ücreti, her bir oturum için 105 TL olarak açıklandı.
TYT= 105 TL
AYT= 105 TL
YDT= 105 TL
PMYO'YA GİRMEK İSTEYENLER
Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) polis alımına başvuru yapacak olan gençlerin TYT'ye girmesi gerekmektedir. Ağustos ayında yapılacak 2500 polis alımına başvuru yapabilecek ve mülakatlara girebilecek. PMYO başvuru şartları şu şekilde:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Lise ve dengi okul mezunu olmak
- Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında olması)
- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; 1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, 2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.
- Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.
- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak
- ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak (Taban puan 2018 yılında 260 , 2019 yılında ise 250 'ydi. Peki sizce 2020 'de kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsinzi.)
- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak.
Kaynak: Kamu Bülteni