banner388
banner390

PTT'den maaş alan emekliler 15 aydır promosyon almıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 aydır 360 bin emekli bireyin PTT’den promosyon almadığını bildirdi.

PTT'den maaş alan emekliler 15 aydır promosyon almıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 aydır 360 bin emekli bireyin PTT’den promosyon almadığını bildirdi.

07 Haziran 2024 Cuma 22:33
PTT'den maaş alan emekliler 15 aydır promosyon almıyor

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala tarafından yöneltilen soru önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde hiç banka şubesinin olmadığı 853 yerleşim yerinde herhangi bir bankanın bulunmadığını aktardı. 360 bin 55 emekli birey ise maaşlarını PTT şubesinden aldığını belirten Uraloğlu emeklilere PTT’den 2017-2023 seneleri arası promosyon ödemelerinin yapıldığını vurguladı. Bu kapsamda PTT tarafından emeklilere yatırılan son promosyon ödemesinin Mart ayında gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu tarihten sonra ise hiçbir promosyon ödemesi yapılmadığını açıkladı.

DÜZENLEMELERLE EMEKLİLERİN PROMOSYONU YATIRILMALI

CHP’li Kayıhan Pala, Uraloğlu’nun verdiği cevaba karşılık olarak, “Bakan Uraloğlu, emeklilerin maaş ödemelerini alacakları kurum için kişisel tercihlerine göre karar verebileceğini açıklıyor ancak aynı yanıtta 853 yerleşim yerinde herhangi bir banka şubesinin olmadığını belirtiyor. PTT’den emekli maaşlarını alan emeklilerin çoğunluğu, yaşadıkları yerde herhangi bir banka şubesinin olmaması yani bir zorunluluk nedeniyle PTT’den maaşını alıyor. Burada bir zorunluluk söz konusu. Bakanlık, ivedi olarak, PTT’den maaş almak zorunda kalan emeklilere geçmiş 15 aylık dönemi de içerecek biçimde promosyon ödemesi yapmak üzere düzenleme yapmalıdır.” Sözlerini kaydetti.

VARLIK FONU SORUSU CEVAPSIZ KALDI

CHP’li Kayıhan Pala, “7 yıl boyunca emeklilere promosyon ödemesi yapan PTT, 15 ay önce Bankacılık Kanunu’na tabi olmadığını fark etmiş ve promosyon ödemesi yapmayı kesmiş. Bu durumun PTT’nin Türkiye Varlık Fonu’na devri ile ilişkili olup olmadığını Bakan Uraloğlu’na sordum ancak yanıt vermedi” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 07.06.2024 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Can 2024-06-10 13:37:55

Ptt promosyon vermiyor maaşınızı başka bankaya taşıyın hemen