Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 19. maddesi hakkında açıklamada bulunan Bedri Yaşar şu ifadelere yer verdi:
"Kamuda çalışan 254 bin 563 sözleşmeli personelin, pek çok sorunu çözüm beklemektedir. Sözleşmeli Personel konusu, ülkemizin artık adeta kanayan bir yarası haline gelmiştir.
Bu statüde çalışan personel konusunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak mutlaka kapsamlı bir çalışma yapmamız gerekmektedir. Sadece sözleşmeli personellerimizle ilgili değil, taşeron olarak çalışan personellerimizi de bu çalışmanın içine dahil etmemiz gerekiyor. Zira ortada yaşanan çok büyük bir adaletsizlik ve haksızlıklar bulunmaktadır.
Bu konuda yaşanan adaletsizlik ve haksızlıklar biran önce ortadan kaldırılmalıdır. “Eşit işe Eşit Ücret” diye söz verdiniz. Kamuda bir çok eşitsizliğin önünü açtınız.
Aynı kurumda, aynı işi yapan ve aynı odada çalışan iki kişi hükümet tarafından 4/A’lı ve 4/B’li olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. Bunlarla yetinmediniz. Vekil Ebe, Vekil Hemşire, Vekil İmam, Sözleşmeli Öğretmen, Ücretli Öğretmen ve her kuruma sözleşmeli personel atamaya başladınız.
Böylece, 4/A kadrosunda çalışan personel güvenceli hale, 4/B kadrosunda çalıştırılan personel sözleşmeli olduğu için daha güvencesiz bir hale gelmiştir. Yapılan bu düzenleme sonrası, aynı kurumda, aynı işi yapan ve aynı odada çalışan iki kişi, ayrı ayrı ekonomik ve sosyal haklara sahip hale getirilmiştir.
Kadrolu Personelin tayin hakkı bulunuyor.
Sözleşmeli personelin tayin hakkı bulunmuyor.
Kadrolu Personel görevde yükselme sınavına girebiliyor.
Sözleşmeli Personel bu sınava giremiyor.
Kadrolu Personelin yıllık izni devrediyor
Sözleşmeli personelin yıllık izni devretmiyor.
Kadrolu Personelin arazi tazminatı hakkı bulunuyor.
Sözleşmeli Personelin bu hakkı bulunmuyor.
Kadrolu Personelin süt izni doğumdan sonra ilk 6 ay için günde 3, ikinci 6 ay için 1.5 saat.
Sözleşmeli Personelin süt izni doğumdan sonraki
ilk 1 yıl için 1.5 saat.
Kadrolu Personelin babalık izni 10 gün.
Sözleşmeli Personelin babalık izni 2 gün.
Kadrolu Personelin evlilik izni 7 gün
Sözleşmeli Personelin evlilik izni 3 gün
Kadrolu Personelin mazeret izni yılda 10 gün.
Sözleşmeli Personelin mazeret izni bulunmuyor.
Kadrolu Personelin analık izni birinci
doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, üçüncü doğumda 6 ay.
Sözleşmeli personelin analık izni bulunmuyor.
Buradan da anlaşılacağı gibi kamuda, sözleşmeli statüde çalışan personelin tüm hakları ne yazık ki elinden alınmıştır.
Daha birkaç hafta önce Gaziantep’te sözleşmeli statüde görev yapan Türkçe Öğretmeni Saadet Harmancı ailesinin yanına tayin yaptıramadığı ve “pamuk ipliğine bağlısınız” sözünden bıktığı ve sözleşmeli statüde güvencesiz bir şekilde çalıştığı için intihar etmedi mi?
Bunun acısını ne çabuk unuttunuz? Bu konuda, düzenleme yapmak için gelin yeni Hatice öğretmenlerin ölmesini beklemeyelim.
Çalışma hayatında dayanışmayı ortadan kaldıran ve çalışma barışı bozan sözleşmeli personel uygulamasına son verelim."
maaşlar eridi, zamlar aldı başını gitti. Taşerona ne bir hak ne bir yükselme ne de bir maaşta düzelme yok. Keşke herkes vekil olsa...
Kiralık soferiz diye kadro vermediler yazıklar olsun kadroya geçenler bizim le dalga geçiyor askeri ücret yetmiyor kiradayım bir cok arkadaşımda madur bizim hakkımız olan kadroyu istiyoruz
Belediye işçileri kan ağlıyor
Bittik
Yuzde 70 engeli
Suç sizde değil sizi oraya memlekete sahip çıkın diye getiren milletde
çok büyük açıklama yamışsın sayın vekil zahmet oldu biz taşeron olarak bilmiyorduk
Biz artk askeri uceret tkip etmek.istemiyorznadem ki.kadoro verdnz neden adil ce verilmedi askeri ucretle gecine biliyorsanz szler gecin kadro istiyorz raşören bitsn artk ayni isi ypiyoruz ayni mais yok katro yok adil ce davranin yetr artk secim de herek konuşur secim.bitimi sozunu tutan olmaz hak mi.adaletmi