Türkiye'nin yerli otomobili olan TOGG, özellikle T10X modeliyle dikkat çekmişti. C segmentindeki ilk akıllı otomobil T10X'in ardından yine aynı sınıfta ve sedan kullanıcılarının da beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanan ikinci akıllı araç T10F, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. T10F'in 0-100 km/s hızlanması 4,6 saniye çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunacak olan T10F, TEKNOFEST Adana'da ilk kez görücüye çıktı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören TOGG T10F modelinin 2025 yılı içerisinde önce Türkiye'de sonra Avrupa pazarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor. TOGG kullanıcısı Zeynel Abidin Topal, yeni modeli anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.
“Tenekelerin içinde gezerdik”
Eskiden araba alabilmek için sıra beklediklerini belirten Zeynel Abidin Topal, “Bu araba yeni model. Çok güzel. Ben şu an TOGG kullanıcısıyım. Ben memnunum. Kullanan herkeste çok memnun. Türk malı olduğu için tercih ettim. Biz neler gördük. Tenekelerin içinde gezdik. Biz araba alabilmek için sıralara girip beklerdik. Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan geldi araba geldi. Bu yerli otomobilin yapılması ömre bedel. Ben ilk alanlardan biriyim. Gurur duyuyorum. Yapanlardan vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.
03 Ekim 2024 Perşembe 18:16
Eskiden Halk Araba almak için sıraya girerdi,çünkü parası vardı.Şimdi Araba var ama parası yok.
teknolojinin ilerlemesi ile araba geliyor elektronik geliyor kişilere bağlı değil dünya gelişiyor :)
tenekelerde gezerdik diyor vatandaş, teneke meneke ama alabiliyordun, bu arabayı ancak böyle seyrederiz, kim alabilecek.
bende emekliyim dayı bende ağlıyorum ama halime ağlıyorum.
Ampül
Dünyanın her yerinde araba sahibi olmak daha kolay çünkü üretimi teknoloji sebebiyle çok arttı. Bizim gelişimimiz emsal ülkelere göre çok kötü durumda. Karşılaştırmayı gavurun bize sağladığı teknoloji imkanları ile yapmayacaksın. Eğitim, sağlık ne halde? Yüksek teknoloji ürünlerinin üretimdeki payı ne? Hayatında yurtdışına gitmemiş insanlara bunları başarı diye yutturursun ancak.