banner388
banner390

Yayalara ceza yağdı

Türkiye genelinde trafik denetimler artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Samsun'da kırmızıda geçen yayalara ceza kesilmesinin ardından aynı uygulama bu kez Bolu'da gerçekleşti.

Yayalara ceza yağdı

Türkiye genelinde trafik denetimler artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Samsun'da kırmızıda geçen yayalara ceza kesilmesinin ardından aynı uygulama bu kez Bolu'da gerçekleşti.

13 Kasım 2018 Salı 14:19
Yayalara ceza yağdı

Bolu'da Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kırmızı ışık ihlalinde bulunan 11 vatandaşa bin 188 lira ceza kesti. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, yaptığı açıklamada, amaçlarının yayaların trafik kurallarına uymalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Trafik kuralları sadece sürücüleri kapsamıyor. Kurallar yayalar için de geçerli" ifadelerini kullandı.

Bolu’da, polis ekiplerinin yaptığı trafik uygulamasında kırmızı ışıkta geçen 11 yayaya toplam bin 188 lira para cezası kesildi. 

Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, D-100 Karayolu YSE Kavşağı’nda “yayalar için kırmızı ışık uygulaması” gerçekleştirdi.

Yapılan uygulamada, polis ekiplerine rağmen 11 vatandaş, kendilerine kırmızı ışık yanarken karşıdan karşıya geçmekten vazgeçmediler. Yayaların kural ihlali, uygulama yapan polis ekipleri tarafından anbean kameraya kaydedildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 11 yayaya 108'er lira para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, yaptığı açıklamada, amaçlarının yayaların trafik kurallarına uymalarını sağlamak olduğunu belirterek, “trafik kuralları sadece sürücüleri kapsamıyor. Kurallar yayalar için de geçerli. Yayalar trafik kurallarına uymakla kendi güvenliklerini garanti altına alıyorlar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif 2018-11-13 14:31:08

Olmasi gereken bu araba beklerken iyi yaya beklerken kötü diye bişe olmamali yani

Avatar
dkkd 2018-11-13 14:53:21

tıpkı fakir insanların yaptıkları evlere girip hırsızlık yapmaları gibi, dolandırıcılık yapmaları gibi, para olmayınca devlette ne yapacağını şaşırıyor..

Avatar
admin 2018-11-13 15:11:53

Önce araçlara kessinler o cezayı.. Karadeniz Caddesi kıyak kardeşler balıkçılığının oradan sanayi kavşağına inen yolda kontrollü geçiş ışığı var fakat hiçbir araç yaya olduğu halde durmuyor.her sabah bıkmadan usanmadan ışığı gösteriyorum.bir sürü öğrenci çoluk çocuk geçiyor oradan.Lütfen orası ile ilgili bir çözüme gidilsin.

Avatar
orhan 2018-11-13 15:41:24

Peki ışık bulunmayan yaya geçitlerinde öncelik her zaman yayaların olduğu halde taşıtların neredeyse %90'ı yol vermeden geçiyor bu da kural ihlalidir ve çok önemlidir. Ayrıca park yasağı olan yerler özellikle köşe başları, otobüs durakları, yaya geçitlerinin üstü, özellikle pastane, fırın gibi yerlerde sürücüler yolun ortasına arabayı bırakıp dörtlüyü yakıp defolup gidiyor ve bütün trafik bu anlayışsız ben yaptım oldu magandalarının yüzünden aksıyor. Gerçekten bu denetimlerin artarak devam etmesini toplumda isteyen çok kişi var böyle böyle Avrupa standartlarını yakalayacağız

Avatar
Kapitalizm 2018-11-14 01:23:47

Bu zamana kadar vatandaşı düşünmedinizde ekonomik krizin ortasındamı aklınıza geldi insan güvenliği bizde yedik öylemi, şimdi bir belediye otobüsüne binin Samsun yokuş, otobüs giderken yere yapışanları izleyin, millet sarhoş gibi bir sağa bir sola savruluyor, aloooo emniyet kemerini geçtik ayakta dans ediyoruz, sıkıysa otobüs ve minibüslerde tramvaylarda ayakta gitmeyi yasaklayın, yasaklıyamazsınız oradanda para geliyor, sizi gidi siziler

Avatar
tunahan 2018-11-14 09:00:27

güzel uygulama ancak bu uygulamanın Türkiye nin 81 ilinde de uygulanması gerekiyor.

Avatar
Karadenizli55 2018-11-14 10:11:02

plakanız mı var kaçın uşağum ya hiçmi kafaniz çalışmay :):) durduk yere ceza ödedünüz ama durmadünüz dursaydunuz ödemezdünüz :)

Avatar
xxx 2018-12-01 15:44:49

TAMAM EYVALLAH SİTEM GÜZEL UYGULANMALI. O ZAMAN OTOBÜSLERDE MİNİBÜSLERDE TRAMVAYLARDA AYAKTA YOLCULARA DA CEZA YAZIN HEP CEBE HEP CEBE OLMUYO BÖYLE GARİBANA NASIL CEZA YAZARIZ DİYE DÜŞÜNÜR OLMUŞŞUNUZ BU KRİZDE YAZIKLAR OLSUN