banner388
banner390

Dünya'nın En Büyük Havalimanı Olacak

Rize Havaalanı, tamamlandığında dünyada deniz üzerinde yapılan havaalanları arasında en büyük olacak.

Dünya'nın En Büyük Havalimanı Olacak

Rize Havaalanı, tamamlandığında dünyada deniz üzerinde yapılan havaalanları arasında en büyük olacak.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 14:54
Dünya'nın En Büyük Havalimanı Olacak

Rize Havaalanı alt yapı ihalesi 8 Eylül tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Türkiye’de deniz dolgusu üzerinde inşa edilecek ikinci havaalnı olmaya hazırlanan Rize Havaalanı’nın inşası Ordu-Giresun Havaalanı’ndan  üç kat daha büyük olması bekleniyor.Deniz üzerinde dolgu ile Rize’nin Pazar İlçesi Kız Kulesi bölgesine denize dolgu şeklinde oluşturulacak 250 hektarlık alana  inşa edilecek Havalimanı için 100 milyon ton taş kullanılacak ve bunun yanında alt yapısı içinde 600 milyon TL pay biçilen projenin terminal bina ile pistine biçilen maliyet ise 750 milyon TL olarak belirlendi.Projenin bitimi ise 4 yıla yakın bir sürede olacağı tahminler arasında.

 Orgu-Giresun Havaalanı’ndan üç kat daha büyük olması bekleniyor

Bin iş gününde tamamlanması beklenen proje hakkında açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal,Rize’ye projelerin hayata geçirilmesi dahilinde turizmde büyük katkılar sağlayacağını belirtti ve devamında” Rize’nin sahip olduğu coğrafi yapısı nedeniyle havaalanı denize yapıldı.Bu projede dolgu sırasında 100 milyon ton dolgu kullanılması bekliyor.Ana mendirekte 7-8 metre yüksekliğinde olacak.Bu bölgedeki turizm sayısının da bu sayede canlılık kazanması beklenilmesi kaçınılmaz bir durumdur.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 13.08.2016 16:40
Anahtar Kelimeler:
DenizRizeTürkiyeAk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.