Döviz kurunun artması ile birlikte gün yüzüne çıkan kağıt krizi giderek büyüyor. Devlet, 1920 yılından bu yana çıkan Resmi Gazete'yi kapatma kararı aldı. Resmi Gazete artık sadece dijital ortamda yayın yapacak.
Tam 98 yıldır basılan Resmi Gazete, ‘kağıda' veda etti. Artık sadece dijital olarak hazırlanacak. Resmi Gazete'nin hazırlanıp, basıldığı Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi de geçen ay KHK ile kapatılmıştı. Personel diğer kamu kurumlarına gönderildi.
YÜZYILLIK TARİH
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre 7 Ekim 1920'de kurulan ve ilk sayısını da 7 Şubat 1921 yılında çıkaran Resmi Gazete , yüzyıllık serüvenin ardından kağıt bölümünü kapattı. 14 Eylül 2018 Cuma günü 130 personele ‘son iş günü' tebliği yapıldı. Bazıları işçi statüsünde olan personel, bu hafta yeni kurumlarına dağıtıldı.
HURDAYA GİTMESİN
Resmi Gazete'nin basıldığı Başbakanlık Basımevi'nde çok önemli matbaa üniteleri yer alıyor. Bir çalışan, yaptığı açıklamada“Dünyada sadece üç ülkede (Türkiye-Fransa ve Suudi Arabistan) bulunan tek renk baskı yapan web ofset makinemiz var. Saatte 60 bin baskı kapasitesi olan. Bir üniversiteye alması için teklif iletildi, ilgilenmediler. Hurdaya gitmesine üzülüyorum” dedi.
SON DÖNEMDE AZALDI
Son dönemde kağıt baskısı düşen Resmi Gazete'de Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararlar yayınlanıyordu. Gazete, 8 bin civarında basılıyordu. Bu sayı son aylarda 2 binlere kadar düştü.
SANAL ULAŞIM ZORLUĞU
Resmi Gazete artık sadece dijital olarak hazırlanacak. Bu durum bazı sorunların yaşanabileceği endişesine neden oldu. Siber saldırı veya arşive ulaşmada sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.
Olsun yol yapıyeeeeaaaahhhh hüllöğğğğ
vah ülkem vah..
Krizle ne alaka herşey dijital oldu
ohhhh
Sn veli toprak in dünyasi yikildi..vah veli vah.resmi gazetesiz ne yapacak şimdi