banner388
banner390

Artan intiharlar olayları, kadın cinayetleri, çoğalan uyuşturucu vakaları, çocuk istismarları, silahlı çatışmalar, güç savaşları, ahlaki erozyonlar, ranta dönük açgözlülük gibi olaylar dur durak bilmeden devam ediyor.  

Görünen o ki; Son zamanlarda yaşanan intihar vakalarının birçoğunda ailevi sorunlar ve aşırı aile baskısı, eşler arasında uyumsuzluk, şiddetli geçimsizlik ve ekonomik sıkıntının vermiş olduğu zorluklar gibi kaynaklar var. 

Çatışma ve kavga olaylarının  bir çoğunda ise alacak verecek meseleleri, çek ve senet davaları, anlaşamayan ortaklar, mafya benzeri oluşumlar, miras kavgaları ve uyuşturucu pazarlıkları yer almakta.  

Kadın cinayetlerinin birçoğunda ise genellikle eski eş veya sevgili, aşırı kıskançlık, yada boşanma aşamasında olmak veya karşılıksız aşk gibi durumlar sonucunda meydana çıkan olaylar olmakta.  

Uyuşturucu ve yasaklı madde kullanımı konusuna gelince ise seçeneğin çok,  temininin kolay olması nedeniyle bu maddeleri kullananlarda son yıllarda aşırı artışa sebep olmuştur...

Ayrıca bu maddeleri kullanan bağımlıların yaşı ise okul çağındaki çocuklara kadar inmiş durumdadır. 

Bu tür olayların olmasını ve yaşanmasını, Anaların ve ailelerin üzülmesini istemiyorsak, öncelikle biz toplumca nereye gidiyoruz sorusunu kendimize sorarak gerçek çözüm yolları aramalıyız. 

Unutmamalı ki bir anlık öfke insanların ömür boyu hayatının kararmasına ve geride birçok mağdur bırakmasına sebep olabilir.

Dönülmesi güç bir karar verirken ince eleyip sık dokumalıyız.

Taciz ve tecavüze göz yummayarak bir kerede olsa, gönül rızasıyla dahi olsa, bu tür iğrenç olaylara asla müsaade etmemeliyiz Buna karşı çocuklarımıza gerekli eğitimleri verip, uyarıları ve bilgilendirmeleri yapıp en ufak cinsel eğilime maruz kalmaları halinde ailelerine, rehber öğretmenlerine veya güvenlik güçlerine bilgi ve haber vermelerini sağlamalıyız…

Ama ne yaparsak yapalım, başımıza ne gelirse gelsin,her türlü olay ve durum karşısında kanun ve yasalara sığınmaktan kaçınmayalım…

Bunları yazınca bazıları “senin dünyadan haberin yok!” diye dalga geçebilirlerse de hiç önemi yok.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.