banner388
banner390

Başkan Türkel: "Dertlenmeye değil, çalışmaya geldim!"

Önceki dönemden kalma borçlarla ilgili hacizlerle mücadele veren Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, konuyla ilgili konuştu, dertlenmeye değil çalışmaya geldim dedi.

Başkan Türkel: "Dertlenmeye değil, çalışmaya geldim!"

Önceki dönemden kalma borçlarla ilgili hacizlerle mücadele veren Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, konuyla ilgili konuştu, dertlenmeye değil çalışmaya geldim dedi.

05 Temmuz 2024 Cuma 22:25
Başkan Türkel: "Dertlenmeye değil, çalışmaya geldim!"

Atakum Belediyesi Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Önceki toplantılarda komisyona havale edilen maddelerin karara ulaştığı toplantıda; Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e İller Bankası ve yurt içi bankalardan 87 milyon 500 bin TL değerinde kredi kullanabilmesi adına yetki verildi. 

Belediye Meclisi, yatırım hizmetleri ve personel giderlerinin ödenmesi adına İller Bankası ve yurt içi bankalardan 87 milyon 500 bin TL değerinde kredi alması; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kullanım izni verilmesi ve bu izin sayesinde Serhat Türkel’in kredi kullanımında yetkili kılınması oy birliğiyle kabul gördü. Belediyenin Serhat Türkel öncesi dönemden neredeyse 953 milyon TL değerindeki borcundan dolayı; öncelikle İncesu Mahallesi’nde 11 bin metrekarelik arazi icra yoluyla yarı fiyatına satılmıştı. Güncelde ise borçtan dolayı Başkan Türkel’in makam odası hacze uğradı. 

ATAÇOCUK’UN KAPASİTESİNİ ARTTIRMA HEDEFİ

Toplantı dahilinde Ataçocuk Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki fiyat tarifesinde de güncelleme yapıldı. Kadın, Aile, Çocuk ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu içeriğinde görüşülen maddelerin oylanması öncesinde söz alan Belediye Meclis üyeleri, Ataçocuk Gelişim Merkezi’nin harcamalarından dolayı Belediyenin maddi açıdan zarara uğradığını dile getirdi. Ücretlerin bu kapsamda güncellenmesi gerektiğini ifade ettiler. Beş şubesiyle hizmette bulunan merkezlerde ücretler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar 4 bin TL’den 7 bin TL’ye çıkartıldı. Başkan Türkel, yapılan fiyat güncellemesiyle ilgili, “Dar gelirli aileleri hedef alacağız. Sosyal belediyecilik çok önemli ama zarar etmememiz de gerekiyor. Buradan üç kişilik bir heyet oluşturacağız. Eğitim koordinatörümüzle birlikte İstanbul’a gidecekler. Tüm kreşlerin modelini inceleyecekler. İhtiyaç fazlası personel varsa, arkadaşlarımızı başka yerlerde değerlendiririz. Dolayısıyla zararın da önüne geçeriz. En doğru model neyse gerçekleştiririz. Personel giderleri her şeye dahil edilmeli. Özel sektöre asla rakip olmayacağız. O yüzden dar gelirliden başlamamız gerekiyor. Bu anlayışla kapasiteyi, 3 bin öğrenciye yükseltmeyi hedefliyoruz” sözlerini kullandı.

ATAKUM’A HİZMET İÇİN YOLDAYIZ

Son dönemlerde kamuoyunu şok eden Atakum Belediyesi makam odasının haczedilmesi konusu Ak Parti Meclis Üyesi Turan Mısır tarafından toplantıya taşındı. Mısır, konuyla ilgili Başkan Türkel’den yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme istedi. Soruya cevap veren Türkel, “Makamın haczedilmesi ile ilgili durum, sadece bugün olmuyor. Buraya kadar geldiyse esnafın canı acıyor. Biz de esnaflıktan geliyoruz, dolayısıyla esnafa can suyu olmak istiyoruz. Esnafın mağdur edilmesine asla izin vermem. Her şey planlama dahilinde gerçekleştirilecek. Geçen oturumda, ‘Benim arabaya binmek birinci önceliğim olursa hata yaparım, araba kiralamanın da önüne geçtik dedim. Personel maaşını, birinci sıraya almamız gerekiyordu. Kurban Bayramı öncesinde, personelimize maaş vermek için ne yaşadığımızı, çok iyi biliyorum. Her ay personel maaşı ödenirken, İlbank’tan gelen paranın üzerine 30 milyon TL daha ilave etmemiz gerekiyor. 5 yıl önce emekli olmuş arkadaşımızın tazminatı 90 bin TL iken, hala aynı şekilde kalıyorsa ben buna izin vermem. Hemen ödenmesi gerekiyor. Emekli olan kişinin parası, zaten enflasyon karşısında ezilmiş. Esnafa da hiçbir zaman arkamızı dönmedik. Esnafla diyalog komisyonu oluşturduk ama yapılan işi araştırmamız gerekiyor. Diyaloğa girmek istiyoruz ama diyaloğa girdiğimizde de ödeme yapmamız lazım. ‘Esnafın canı yanmıştır, almıştır’ diyeyim ama 21 milyon TL alacak varken, icra konusu makam odası değildi diye düşünüyorum. Her zaman yapıcı olmamız gerekiyor. En hızlı şekilde ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Dertlenmeye değil çalışmaya geldim. Komisyonumuzda incelediklerimiz var. Net, elle tutulur kamu zararı gördüğümde de gerekli mercilere gerekli raporu sunacağım. Esnafın borcunu, hemen planlamaya alabilmek için kaynak ve kaynak getirecek anlayış lazım. Hepimiz Atakum’a hizmet için yola çıktık, aynı anlayışla beş yılı tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 05.07.2024 22:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.