banner388
banner390

Bizler yani Türk insanı olarak bazen öyle şeyler yapıyor ve söylüyoruz ki inanın çoğu zaman kendimiz bile farkında değiliz.

Aslında bilerek yaptığımız ve söylediğimizden değil.

Ama biraz düşündüğümüzde inanın bazen Allah Allah bunu benmi yaptım veya söyledim arkadaş dediğiniz muhakkak olmuştur.

İsterseniz gelin ben bugün sizlere farkında olmadan yatığımız hareketlerden birkaç tane örnek verip hatırlatayım ne dersiniz.

Neden acaba trafikte bozulan bir otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında araçtaki herkes onlara mülteciymiş gibi bakar ne dersiniz?

Neden acaba her gördüğümüz dünya haritasın da hemen Türkiye'yi bulmaya çalışırız?

Yahu Millet olarak bu dünya da kaybolma  kompleksimiz mi vardır bir türlü anlamam ne dersiniz?

Neden acaba insanlar birbirleriyle karşılaşıp sarıldıklarında hemen sağa  sola sallanmaya başlarlar ne dersiniz?

Neden acaba öğrenciler ilköğretimin dördüncü sınıfına kadar öğretmenlerine "öğretmenim" diye seslenirken beşinci sınıfta bir anda " hocam " diye seslenmeye başlarlar acaba ne dersiniz?

Neden acaba insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan bir alana çıkınca kafalarını öne eğip koşmaya başlarlar? Yağmura duyulan saygıdan mıdır yoksa ondan tırstığımız için midir acaba ne dersiniz?

Neden acaba dükkanını kapatıp giden bir esnaf, dükkanının kapısına "15 dakika sonra geleceğim" diye yazar, ne zaman gittiğini nasıl bilebiliriz acaba ne dersiniz?

Neden acaba televizyona çıkan insanlar kendilerini Türkiye''deki bütün insanların onları izlediğini zannedip “şu an 84 milyon insan bizi izliyor” deyip böyle bir hisse kapılılar acaba ne dersiniz.

Neden acaba bazı gençlerimiz küçük şirin bir hayvancağız gördüklerinde "inanmıyorum!" derler, inanılmayacak olan nedir acaba ne dersiniz?

Neden acaba yüzme zayıflatır derler de o zaman balinaların kiloları niye öyledir? Balinalar yüzerken bir yerde hatamı yapıyorlar acaba ne dersiniz?

Neden acaba dolmuşlardaki fiyat tarifelerinde en kısa mesafe "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mı binilir?

Bu işte bir terslik yok mudur ne dersiniz?

Neden acaba bulmacalarda boru sesinin karşılığı hep "Ti"dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "Ti" diye ses çıkaran bir boru sesi duymuşlarmıdır ne dersiniz?

Neden acaba şehrin çeşitli yerlerine afişler asılarak okuma yazma bilmeyenler Halk Eğitim Merkezlerine başvurup okuma yazma kursuna kayıt yaptırsınlar diye yazar da. Bu afişi okuma yazma bilmeyenler nasıl okuyacaktır diye. Hiç düşünmezler mi ne dersiniz?

Değerli dostlar hakikaten yaşamın hengamesi içerisinde farkında olmadan yaptığımız bu hareket ve söylemlerimizin bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Av. Hasan KUŞDOĞAN 2024-09-04 17:32:11

Sayın Mümin Argun çok güzel tespit etmişsinizdir tebrik ederim.