Samsun Haber – Mide problemleri ve sindirim sorunu yaşanmaması için kesilen etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra yenmesi gerektiğini belirten Özel FBM Tıp Merkezi Uzman Diyetisyeni Deniz Tığlı, “Bu sindirim zorluğu etin sertliğinden gelmektedir. Hayvan kesildikten sonra kas hareketlerin devam etmekte olup, bu sebeple ölüm katılığının geçmesi gerekir” dedi.
Etin görünür yağlarının uzaklaştırılarak yağsız şekilde ızgara veya haşlama yöntemi ile pişirilerek yenmesinin en doğru yöntem olduğunu ifade eden Tığlı, etin saklama yöntemleri için de uyarılarda bulundu. Tığlı, “Etin buzlukta -2 derecede birkaç hafta, derin dondurucuda -18 derecede daha uzun süre saklanabilir. Ayrıca çözünmüş et tekrar dondurulmamalıdır” diye konuştu.
Bayramlarda etin yanı sıra tatlı ve hamur işi tüketiminin de oldukça artacağına değinen Tığlı, “Özellikle obezite, kalp damar hastalıkları ve diyabeti olan bireyler bunlara dikkat etmelidir. Gün içinde 1 kez tadımlık tatlı ve 1 porsiyon et tüketimi yapıldığında diğer öğünleri sebze ve meyve ile dengelenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Hanımefendi zaten bayramdan bayrama yiyoruz. o da bir kaç gün içinde bitiyor zaten. o uyarıyı her zaman et yiyen arkadaşlara yapın bence. kurbanın gelmesini 4 gözle bekliyoruz zaten bırakın da yumulalım. ben söylüyorum hiç birşey olmaz. yeyin yeyin yeyin. etten öleni duymadım. et bitince de zaten bi dahaki kurbana kadar yok