banner388
banner390
banner408

Samsun'da sokağın sesi

Samsunhaber.com Dergisi olarak objektiflerimizi sokaklara, kentin en işlek caddelerine, alışveriş merkezlerine ve meslek gruplarını temsil eden oda başkanlarına çevirdik. 

Samsun'da sokağın sesi

Samsunhaber.com Dergisi olarak objektiflerimizi sokaklara, kentin en işlek caddelerine, alışveriş merkezlerine ve meslek gruplarını temsil eden oda başkanlarına çevirdik. 

29 Aralık 2017 Cuma 11:18
Samsun'da sokağın sesi

Samsun haber - Sağlıktan eğitime, siyasetten ekonomiye ve işsizlikten vergi artışlarına kadar alınan kararlar ile yerel yönetimlerin hayata geçirdikleri projelerin Samsun halkı üzerindeki yansımalarını “SOKAĞIN SESİ” sayfalarına taşıdık. Bakalım 2017 yılı genel itibarıyla Samsunlular için nasıl geçti ve 2018 yılı için kent yöneticilerinden beklentileri neler?

Samsunhaber.com Dergisi olarak objektiflerimizi sokaklara, kentin en işlek caddelerine, alışveriş merkezlerine ve meslek gruplarını temsil eden oda başkanlarına çevirdik. 


“BİRBİRİMİZE KARŞI DAHA HOŞ GÖRÜLÜ OLMALIYIZ”


Samsun’da çalışmak isteyene, her zaman yapabileceği bir iş olduğunu düşünüyorum. Fakat insanların birbirine karşı daha hoşgörüsüz yaklaştıklarını görüyorum. Sanki herkes kavga etmeye hazır ve tahammülsüz. Yerel yönetimlerin yapmış olduğu çalışmaları beğeniyorum. Samsun’da bizlere hizmet vermek adına yola çıkan belediyelerimizin, 2018 yılında daha çok Samsunlu vatandaşların istihdamına yönelik yeni hizmet birimleri açmasını diliyorum. 

KANİ KIRCALI (SERBEST ÇALIŞAN)


“SAMSUN MODERNLEŞTİ”


Geçmiş yıllarla kıyaslandığında Samsun’un son bir yıl içerisinde daha modern bir görünüme kazandırıldığını düşünüyorum. Belediyelerimizin buna yönelik çalışmalarından memnunum. Kent içinde otopark sorununun giderilmesine yönelik daha fazla gayret içerisinde olmalarını istiyorum. Park, bahçe ve sahil düzenlemelerinin yanı sıra kent içindeki araçların otopark sorununa yönelik de çalışmalarda bulunmalarını istiyorum. Özellikle Cumhuriyet meydanına yakın olan ara sokakların genişletilmesi, bir çok vatandaşın rahat bir nefes almasını sağlayacaktır.

ZEKİ BAYRAK (İŞÇİ EMEKLİSİ)


“BİZ EMEKLİLER İÇİN YAŞANACAK YER”


Samsun’da uzun yıllar değişik sektörlerde işçi olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. Daha öncesinde emekliliğimi Samsun’da geçirmeyi düşünmeyenlerin içerisinde ben de vardım. Fakat, Samsun’da son birkaç yıl içerisinde belediyelerin yapmış olduğu sosyal tesisler, beni ve ailemi bu fikrimizden vazgeçirdi. Bu kent biz emekliler için yaşaması daha keyifli bir hale getirildi. 2018 yılında da genç işsizlerimizin iş bulacakları alanlara yatırımcı getirilmesi için, seçtiğimiz milletvekillerinin gayret göstermesini istiyorum. 

SELÇUK OCAK (İŞÇİ)


“BEN ARTIK SAMSUNLUYUM”


Daha öncesinde İstanbul’da yaşıyordum. Birkaç aydır Samsun’dayım. Kolaylıkla iş bulabildim. Bu yönden bir sıkıntı yaşamadım. İstanbul’un stresi, iş bulma zorluğu, yollarda tükettiğimiz zaman ve hepsinden de önemlisi hayat pahalılığı nedeniyle göç ettiğimiz Samsun’u çok sevdik. Çocuklarım okullarına rahatlıkla gidebiliyor. Ulaşımın sıkıntılı olmadığı bir kent Samsun ve bütçenize uygun olarak rahatlıkla pazar alışverişinizi yapabileceğiniz semt pazarları mevcut. 2018 yılı için yerel yönetimlerin kent merkezinde herkesin şikayetçi olduğu otopark sorununa bir çözüm bulmasını istiyorum. 

AHMET CAN AKCİN (İNŞAAT MÜHENDİSİ)


“ÇOK FAZLA GÖÇ ALAN BİR KENT OLDU”


5 yıldır Bartın’da yaşadım. Bu süre içerisinde Samsun’dan uzak kalmıştım. Tekrar memleketime döndüğümde merkezin daha kalabalıklaşmış olması ve zaman geçirilemeyecek bir hal almasına şaşırdım. Sosyo-kültürel yapısında çok fazla göç almasından dolayı ciddi bir değişiklik olduğunu gözlemledim. Samsun’un Atakum İlçesi bana, daha sakin ve ailece yaşanılası bir yermiş gibi geliyor.

İLKER YILDIRIM (ÖĞRENCİ/MAKİNE MÜHENDİSİ)


Şehir olarak daha modernleşti ve sosyal etkinlik alanları arttı. Uluslararası müsabakaları burada izleme şansını bulduk. Özlemini çektiğimiz fuar etkinliklerini Samsun’da yaşıyor olmaktan dolayı mutluyum. Okulum bittiğinde de öncelikle Samsun’da iş bulmaya yönelik girişimlerde bulunacağım. Ancak, eğer kenti memleketimde iş bulamazsam, başka kentlerde yaşamayı düşünebilirim. 


Meslek Odaları Ne Diyor?

SALİH ÖZMAN (SAMSUN KUYUMCULAR ODASI BAŞKANI)


Elinde, belli bir miktar birikimi olan ve bunu iyi bir yatırıma dönüştürerek, bir nebzede olsa kar elde etmek isteyen Samsunlular için altına yatırım, dövize yapılan yatırımdan daha çok kazandırdı. Elimizdeki veriler doğrultusunda bir analiz yapacak olursak, şöyle bir tablo ortaya çıkacaktır; 1 Ocak 2017 tarihinden 10 Kasım 2017 tarihe kadar birikimini dolar olarak değerlendiren Samsunlulara dolar yüzde 10 oranında bir kazanç sağlarken, yine bu tarihler aralığında altına yatırım yapanlara altın yüzde 20 oranında kazanç sağladı. Döviz yatırımcısına göre altın yatırımcısı 2 katı kazanç elde etti. Altın, 2018 yılında da yatırımcısına kazandırmaya devam edecektir. Altının ons fiyatı yılı bin 270 bantında kapatacak. Bu nedenle içinde bulunduğumuz Aralık ayı altın almak için en ideal aydır. 2018 sonu itibarıyla altına yatırım yapacakların yine yüzde 20 oranında bir kar elde etmesi olasıdır. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemalettin Özcan 2017-12-29 14:34:29

Bazı emekliler Samsunun yaşanacak bir kent olduğunu söylüyorlar iyi güzelde Emekli Aldığı 3 kuruş emekli maaşı ile nasıl bir huzurlu hayat geçirecek? Bunu da soyleseydi iyi olurdu.
Birbaska Vatandaş ta İst.dan Samsun a gelip kolaycabis bulduğunu söylemiş peki herkes bu is bulma şansına sahip mi acaba?