Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldığı günden itibaren tartışma konusu olan parkomat uygulaması konusunda Samsunlu vatandaşların tepkisi çekecek yeni gelişmeler yaşanıyor.
Cezalar Üzerindeki İcra Notu Dikkat Çekiyor
Araçlarını parkomat uygulamasının olduğu bölgeler park eden Samsunlu vatandaşlar, geçmiş dönemlere ait borçları için kesilmiş parkomat cezaları ile karşılaşıyor. Yasallığı konusunda tartışmaların halen devam ettiği uygulamaya vatandaşların ödeme yapmak istemediği biliniyor. Uygulama kapsamında ücretini ödemeyen vatandaşlara kesilen cezalar arasında 4000 TL’ye varan cezalar kesilmiş durumda. Kesilen ceza makbuzlarının üzerinde cezalarının ödenmemesi halinde icra yoluyla tahsis edileceğine dair bilgi notu bulunması dikkat çekiyor.
Parkomatların Kapsamı Genişlemeye Devam Ediyor
Bunun yanı sıra Samsun’da parkomat uygulamasının kapsamı genişlemeye de devam ediyor. Ana caddelerin ardından sokak aralarında da başlatılan bu uygulamanın son örneğine Fuar Caddesi’nde rastlanıyor. Fuar Caddesi’nde Tütün İskelesi ile Atatürk Kültür Merkezi kavşağı arasında da Parkomat uygulaması kapsamına dahil edildi.
Haber: Yasir BABA
Hep hikaye bir kere bile park parası ödemedim torpidonun gözünde 20 adetten fazla ceza makbuzu var bir okadar da yırtıp attığım yollar kimsenin babasının malı değildir yolların parasını vergi olarak zaten ödüyoruz yol,su, elektrik olarak devlet hizmet vermek zorunda ceza makbuzlarını şirketi ve belediyeyi BİMER,e şikayet edin.
yusuf ziya ödesin şimdi. trilyonu bulur da gecer samsunluun parkomata borcu.bu borctan o sorumludur...proje onun fikir onun millete soran yok.yakında yurudugumuz yerden de istenecek...ulaşım berbat yol yok park yeri yok 20 yıldır görevde park sorununa buldugu çozume bak.vatandaşi cezalandırmak onun mecburıyetlerinden nemalanmak...vergilerden nefes alamıyoruz birde adım başı para ödüyoruz..
Nasıl para kazanacaklarını şaşırdılar gelir samsunspora gitse hiç dert degil
Heryerde araba var insanları toplu taşımaya yönlendirmeliler ama bunun için güzel bir organizasyon ve vatandaşı mağdur etmeden yapmalılar saatlerce otobüs beklemek olmamali otobusun saatleri durakta olma vakitleri her durakta olmalı vatandaş yağmurda islanmamali duraklar olmalı...
Modern değnekçilik. Hiçbir yasal altyapısı yok. Ben ödemiyorum. Ceza yazıyorlarmış? Cezayı yazan kim, hangi yetki ile yazıyor? İcra dediği de ilamsız icra. Yani ben de çıkıp şu vatandaşın bana borcu var derim, o da itiraz edip yok derse olay kapanır. Milleti kandırıyorlar. Vatandaşın cebindeki parada herkesin gözü var.
VERİN OYU VERİN OYU VERİN DESTEGİ SONRADA VAH DA VAH ADAMLAR RANT İÇİN HERSEYİ YAPIYORLAR BARKOMAT DEDİ BARKOMAT GELDİ MİNÜBÜSLER CIKMASIN ÜNİVERİSTEYE DEDİ TMM DENDİ DAHA DÜN ATAKUM MİNÜBÜSLERİNİ EKMEGİNDEN ETTİ HERŞEY UNUTULUYOR MİLLETCE BUNA DA ALISIRIZ SONRA SEÇİM ZAMANI AMA ADAM BAYA HİZMET VERDİ DİYENLERE HAK VERİRİZ BİZ BÖYLE OLDUKCA BASIMIZII OKSAYAN COK OLUR SAMSUN ...
Tipi türü yazılma biçimi ne olursa olsun. Ypl kenarı parkları hem yasal değildir hem ahlaki değildir. Bir takipsizliğin halka göz dağı vermek için kullanılması ise herşeyden önce devlet kurumu ciddiyetiyle bağdaşmaz. Yollar ve kaldırımlar "ortak kullanım" alanlarıdır. Bu nedenle ticarete konu edilemez. Bunlar bir gün gelecek olmayacak...