banner388
banner390
banner408

Samsun’da denize girmenin acı bilançosu

Samsun’daki boğulma vakaları ve sahillerdeki denetimsizlikle ilgili Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, “Bu yaz sezonunda 200’e yakın boğulma vakası yaşandı ve bu vakalarda 13 kişi hayatını kaybetti” dedi.

Samsun’da denize girmenin acı bilançosu

Samsun’daki boğulma vakaları ve sahillerdeki denetimsizlikle ilgili Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, “Bu yaz sezonunda 200’e yakın boğulma vakası yaşandı ve bu vakalarda 13 kişi hayatını kaybetti” dedi.

13 Eylül 2018 Perşembe 10:47
Samsun’da denize girmenin acı bilançosu

Samsun Haber – Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, Samsun’daki boğulma vakaları ve sahillerdeki denetimsizlikle ilgili Samsunhaber.com’un sorularını yanıtladı. Türkiye’de en çok boğulma vakalarının Samsun’da yaşandığını belirten Kaptan Öztürk, belediyelerin sahillerde daha sıkı önlem alması gerektiğini söyledi.

“İşi bilmeyenleri işin başına getiriyorlar”

İşi bilmeyenleri işin başına getirdiklerini ifade eden Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, “Henüz elimizdeki dosyaları tam anlamıyla toplamadığımız için boğulma vakalarıyla ilgi net bir sayı veremem. Ama bu yaz sezonunda 200’e yakın boğulma vakası yaşandı ve bu vakalarda 13 kişi öldü. Yaz sezonu bittikten sonra en son kaç boğulma olduğu ve kaçının öldüğü hesaplanacak. Türkiye’de en çok boğulma vakası Samsun’da yaşanıyor. Sahillerde denetimsizlik var ve bu yüzden Samsun’da boğulma vakaları çok yaşanıyor. Artık herkes kolaylıkla cankurtaran, kaptan veya bilirkişi olabiliyor. Bu çok kötü bir durumdur. İşi bilmeyen kişileri cankurtaran yapıyorlar ve sahillerdeki cankurtaran sayısı oldukça az. Torpille işi bilmeyenleri işin başına getiriyorlar. Geçen seneye göre bu sene boğulma vakaları arttı. Söylediğimiz 200 kişinin içinde intihar vakaları da var” diye konuştu.

“Boğulma vakaları ile ilgili önlem alması gerekiyor”

Sahillerdeki tabelaların artması ve daha sıkı önlemlerin alınması gerektiğini belirten Kaptan Öztürk, “Türkiye’nin artık geri kafalılığı bırakması gerekiyor. Tecrübeli insanlar işin başına gelmeli ve bunların yanında da yeni tecrübesiz arkadaşlar işi öğrenmelidir. Özellikle Atakum sahilindeki cankurtaranlar tecrübesiz oldukları için çok fazla boğulma vakaları yaşanıyor. Cankurtaranın gözü kulağı her daim denizdeki insanlarda olmalı ve zaman zaman da insanları uyarmalıdır. Samsun genelinde cankurtaranlar, arama ekipleri ve jandarma arama kurtarma ekipleri olaya çok geç gidiyorlar. Bu durum da hiç iyi değil çünkü arama kurtarma ekipleri gidene kadar kişi ya ölüyor ya da durumu ağırlaşıyor. İnsanlar kurallara uymuyorlar ve belediyelerin yapmış olduğu uyarı tabelaları yetmiyor. Büyükşehir Belediyesinin acilen bu boğulma vakaları ile ilgili önlem alması gerekiyor. Ayrıca cankurtaranların sadece yazın değil kışın da görev almaları gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 14.09.2018 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2018-09-13 11:08:55

Dalgakıran yapılmalıdır. Aksi halde diğer alınacak tedbirlerle önüne geçilemez.

Avatar
Abdullah can 2018-09-13 11:21:08

Kaptan can kurtaran sayisi yeterlimidir veya belediye nitelikli denetim yapiyormu emin degilim.Ama çoğu vakanın denize girmenin sakincali/ yasak oldugu yerlerde oldugunu soyleseniz iyi olurdu.Ayrica T şeklindeki dalgakiranin nekadar oldugunuda.

Avatar
aaa 2018-09-13 11:45:50

dalgakıranları koydular dnizin için olacağı bu

Avatar
Vatanperver 2018-09-13 11:50:26

Samsun denizindeki rip akıntıları oldukça yüksek ,dalgakıran yapılmadıkça her 100 metrekare ye cankurtaran koysanızda maalesef ölümlerin önüne geçemezsiniz, birde ölenlerin

Avatar
ali 2018-09-13 18:56:25

Can kurtaran cözüm değil ,denizde gizli akıntı var su altında ,dereköy ve atakum samsun il sınırına kadar dalga kıran yapılmalı kumsaldan 100 mt açıktan ,yoksa başka cözüm aramayın her yıl yüzlerce insan boğularak ölecek ,ben altınkumluyum çocukluğum denizde geçti bizler denizi tanıyoruz akıntı esnasında nasıl kurtulacağımızı biliyoruz ve defalarca akıntıya kapıldım ama kurtuldum ne yapılması gerektiğini biliyorum,,,,ve birde denizi tanımayan ne yapsın akıntıya kapıldımı ve telaşla korkuyla gitti pisi pisine .ya boydan boya dalga kıran yada yasaklayacaklar denize girmeyi ve yasaklamayacaklarına göre tek care dalga kıran.