banner388
banner390
banner408

Hormonal hipertansiyonda tedavi mümkün!

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzman Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, hipertansiyonun hormonal sebeplerden kaynaklanmasının tedavisi olduğunu ve tamamen geçebileceğini söyledi.

Hormonal hipertansiyonda tedavi mümkün!

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzman Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, hipertansiyonun hormonal sebeplerden kaynaklanmasının tedavisi olduğunu ve tamamen geçebileceğini söyledi.

13 Aralık 2019 Cuma 21:57
Hormonal hipertansiyonda tedavi mümkün!

Halk arasında hipertansiyona kalp ve böbrek hastalıklarının yol açtığı bilgisi hakim. Oysa bu hastalığın önemli nedenlerinden bazıları hormonal sebeplerden kaynaklanmaktadır fakat bu bilgi yaygın değil.

Türkiye'de 18 milyon hipertansiyon hastası var

Hormonal hipertansiyon rahatsızlığı hakkında bilgi veren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Uzman Dr. Feyzi Gökosmanoğlu; endokrinolojik sebeplere bağlı hipertansiyonun ameliyatla tedavi edildiğini söyledi. Dr. Gökosmanoğlu, “Dünyada yaklaşık 1 milyar, ülkemizde 18 milyon hipertansiyon hastası mevcut. Toplumda yaygın olan bilgi, hipertansiyona kalp ve böbrek hastalıklarının yol açtığıdır, hormonal tansiyon ise genellikle bilinmez. Oysa tiroit, böbrek üstü bezi ve hipofiz bezi hastalıkları da hipertansiyona neden olabilir. Eğer tansiyon bu hormonal sebeplerden kaynaklanıyorsa, bu hastalar ameliyatla tansiyondan kurtulabilirler” diye konuştu.

Belirtilere dikkat!

Hormonal hipertansiyonun belirtilerinden bahseden Dr. Gökosmanoğlu; “Hastalarda ani başlangıçlı hipertansiyon tespit edildiyse, hipertansiyon 20 yaşından önce, 50 yaşından sonra ortaya çıkmışsa, ataklar halinde yükselen ve çok yüksek değerlere çıkan hipertansiyon saptanmışsa, hipertansiyon esnasında baş ağrısı, çarpıntı, terleme, yüzde kızarma oluyorsa, hipertansiyonla birlikte bazen bulantı, kusma, bulanık görme varsa, aile bireylerinde yaygın tansiyon veya ani ölüm hikayesi varsa, 3-4 ilaçla tansiyon kontrol edilemiyorsa; mutlak olarak hormonal hipertansiyon değerlendirilmesi açısından bir endokrinoloji uzmanı ile görüşülmesi şarttır.” dedi.

Hormonal hipertansiyon diğerlerinden farklı

Uzm. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu son olarak endokrin hipertansiyonun diğer tansiyon tiplerinden farklı olarak ölümcül seyrettiğini, tedavi edilmediği durumda, ani ölüm, beyin kanaması, felç, kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz içi kanama gibi çok ciddi bulgulara neden olduğunu vurgulayarak tansiyon sırasındaki bulguların göz ardı edilmemesi gerektiğini de belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salim 2019-12-15 12:27:57

Siradan biri degil, tavsiye ederim, ilk goruste farkliligi hissedersiniz.
Yillardir hastanelerdeyim, ilk defa bir doktora inandim, cunku iyilestim.