banner388
banner390
banner408

Kaçış Sendromu Nedir? Belirtileri nelerdir?

Kaçış Sendromu hastalığı bu aralar sık sık gündeme gelmektedir. Sistematik kılcal kaçak sendromu olarak bilinmektedir. Kaçış sendromu nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilenler haberin devamında...

Kaçış Sendromu Nedir? Belirtileri nelerdir?

Kaçış Sendromu hastalığı bu aralar sık sık gündeme gelmektedir. Sistematik kılcal kaçak sendromu olarak bilinmektedir. Kaçış sendromu nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilenler haberin devamında...

15 Ocak 2020 Çarşamba 20:25
Kaçış Sendromu Nedir? Belirtileri nelerdir?

Kaçış Sendromu hastalığı 1960 yılında Dr. Clarkson ve arakadaşları tarafından bulunmuştur. Dünya'da çok nadir görülen bir hastalıktır. Kaçış Sendromu hastalığı hakkında bilinmesi gerekenleri sizin için bir araya topladık işte merak edilenler...

KAÇIŞ SENDROMU TEDAVİSİ

Şu anlık sistemik kılcal kaçak sendromu (SCLS) hastalığının bir tedavisi yoktur. Bir atak esnasında tedavisi çoğunlukla destekleyici, semptomları stabilize etmeyi ve komplikasyonları önlemeyi amaçlamaktadır.  Bu, hava yolu ve solunumun stabilize edilmesini, belirli ilaçların alınmasını ve / veya intravenöz (IV) sıvı, ilaç veya kan ürünleri infüzyonunu içerebilir. IV sıvıların şişmeyi ve komplikasyonların riskini artırabilme durumundan dolayı tavsiye edilmemektedir.  Bir kişi iyileşmeye başladığında, diüretikler (idrar atımını kolaylaştıran ilaçlar) hemen her zaman gereklidir.

Periyodik infüzyonlar veya belirli ilaçların tüketilmesi, gelecekteki atakları önlemek amaçla kullanılır. Aylık intravenöz immün globulin infüzyonları (IVIG) önerilmiştir. 

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?

Kaçak sendromu bir başka isimle sistemik kılcal kaçak sendromu (SCLS), kan damarlarından komşu vücut kavitelerine (boşluk) ve kaslarına tekrarlayan büyük miktarda plazma sızıntısı ile karakterize nadir görülen bir hastalıktır. Kan basıncı tedavi edilmediği sürece organ yetmezliği ve ölüme neden olabilir.

Clarkson hastalığı olarak da adlandırılan bu durum, yaygın enfeksiyonlara (septik şok) veya ciddi alerjik reaksiyonlara (anafilaktik şok) ciddi reaksiyonlar ile karıştırılabilir. Atakların sıklığı, ömür boyu bir yıldan birkaç yıla kadar değişebilir. Bazıları ise yaşamları boyunca sadece bir atak geçirirler.

KAÇIŞ SENDROMU BELİRTİLERİ

– Sinirlilik
– Yorgunluk
– Karın ağrısı
– Mide bulantısı
– Kas ağrıları
– Aşırı susama
– Vücut ağırlığında ani artış

KAÇIŞ SENDROMU NEDENLERİ

Birçok neden bilinmektedir. SCLS'li bazı kişiler ataklardan önce bir enfeksiyon (virüs gibi) geçirdiğini bildirmiştir. Kaçış sendromu vakaları, böbreğin, kalbin veya karaciğerin çesitli duyumlarıyla alakalıdır. Bir epizod sırasında tedavi, hava yolu ve solunumun stabilize edilmesini ve sıvıların, ilaçların veya kan ürünlerinin infüzyonunu içerebilir. Gelecekteki atakları önlemek için periyodik infüzyonlar veya bazı ilaçlar kullanılabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.