banner388
banner390

Op. Dr. Lale Çetin bilgilendirdi: HİFU (Fokus Ultrason) yöntemiyle vajina daraltma

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Lale Çetin, HİFU (fokus ultrason) ile Vajina Daraltma yöntemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Op. Dr. Lale Çetin bilgilendirdi: HİFU (Fokus Ultrason) yöntemiyle vajina daraltma

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Lale Çetin, HİFU (fokus ultrason) ile Vajina Daraltma yöntemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

21 Temmuz 2024 Pazar 13:59
Op. Dr. Lale Çetin bilgilendirdi: HİFU (Fokus Ultrason) yöntemiyle vajina daraltma

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Lale Çetin, kendi web sitesi üzerinden yayımladığı yazı ile; HİFU ile Vajina Daraltma yöntemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

VAJİNA NEDEN GEVŞER

Vajinanın gevşemesinin arkasında birçok etken bulunduğuna işaret eden Op. Dr. Late Çetin, bu etkenleri;

  • Normal doğum
  • İlerleyen yaş
  • Kilo alıp verme
  • Dokularda esneklik kaybı
  • Menopoz

Şeklinde sıraladı.

Vajina gevşemesi durumunda kişinin yaşayacağı olumsuzluklara da dikkat çeken Lale Çetin, Vajina gevşemesi sonucunda kadın bireyin;

  • Özgüven kaybı
  • İdrar kaçırma
  • Cinsel hayatta sorunlar

Gibi sorunlar yaşadığını dile getirdi. Kadın bireylerin bu etkenlerden dolayı hayat kalitesinin bir hayli düştüğünü vurguladı.

AMELİYATSIZ, YAN ETKİSİZ TEDAVİ YÖNTEMİ: HİFU (FOKUS ULTRASON)

Bireyin bu sorunları yaşamasından dolayı “klasik yöntem” olarak cerrahi işlemin bulunduğunu dile getiren Dr. Lale Çetin; cerrahi işleminde birtakım komplikasyonlar ve yan etkileri bulunduğunun altını çizdi. Bazı hastaların ise ameliyattan korktuğunu ya da ameliyata engel durumları olduğunu kaydetti.

Bu durumda vajinal sıkılaşma ve gençleştirme adına; vajinal dokusunun çeşitli katmanlarına termal enerji göndererek; dokuda sıkılaşma, kollajen ve elastin üretimi uyarımı sağlayan HİFU (Fokus Ultrason) yöntemi kullanıldığını belirtti.

HİFU (FOKUS ULRASON) YÖNTEMİ NEDİR

HİFU ile vajinal sıkılaştırma yöntemi hakkında bilgilendirmede bulunan Op. Dr. Lale Çetin,

“Cerrahi olmayan,ağrı ve kanama yapmayan,muayenehane şartlarında 20 dakikada uygulanabilen bir tedavidir. Sadece vajinayı sıkılaştırmakla kalmaz, idrar kaçırma üzerine de çok etkilidir. Lazere göre daha derin dokuya etki eder ve yanık vb riski yoktur, güvenlidir. Doğurganlığa etkisi yoktur, tedavi sonrası normal doğum yapılabilir” ifadelerini aktardı

HİFU yöntemi ile tedavi nasıl uygulanır:

Toplam 3 seans uygulanır ve seanslar ayda bir kez yapılır.

HİFU TEDAVİSİ SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ:

HİFU tedavisi sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Op. Dr. Lale Çetin, kişinin ameliyat sonrasında normal gündelik yaşantısına hemen dönebileceğini aktardı. Vajinada hafif bir ödem olabileceğini dile getiren Lale Çetin; perhiz süresinin 1 hafta olduğunu aktardı.

HİFU YÖNTEMİNİN VAJİNAL KURULUĞA ETKİSİ

Op. Dr. Lale Çetin, HİFU yöntemiyle vajinal kuruluğunda ortadan kalktığını belirtti. Özellikle PRP ile birlikte HİFU yöntemi uygulandığında vajinal kuruluk şikayetinin ortadan kalkacağını vurguladı.

Detaylı bilgi ve iletişim için;

Telefon: 0537 553 43 77
Adres: Cumhuriyet Mah.No:210 Kat:5 Daire:17 Atakum/Samsun
Instagram: op.dr.lalecetin

Son Güncelleme: 21.07.2024 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.