banner388
banner390

Op. Dr. Nazlı Tosun bilgilendirdi: Deri tümörleri nedir?

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nazlı Tosun, deri tümörleri hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

Op. Dr. Nazlı Tosun bilgilendirdi: Deri tümörleri nedir?

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nazlı Tosun, deri tümörleri hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

05 Ekim 2024 Cumartesi 18:22

Op. Dr. Nazlı Tosun, hastalar tarafından sıkça sorulan soruları cevaplıyor. Bu sorulardan bir tanesi "Deri tümörleri nedir" sorusu oldu. 

Op. Dr. Nazlı Tosun soruya ilişkin şu bilgilendirmede bulundu:

*Bir kişinin vücudunda 1 ay 2 ay geçmesine rağmen iyileşmeyen ya da tedavi görmesine rağmen iyileşmeyen ve büyümeye devam eden kaşıntılı bir lezyon var ise burada tümörden şüphelenmek gerekir.

*Zaten çoğu kişi artık bilinçli olduğu için böyle bir durumda doktora geliyor. Bize böyle bir hasta geldiğinde klinik olarak aslında deri kanserinin çeşidini yaklaşık bir tanı oluşturabiliyoruz.

*O yaranın-kitlenin görüntüsüne göre tanı koymak için küçük bir parça almak yerine alabiliyorsak bütün kitleyi alıp patolojiye bütünsel halde gönderiyoruz.

*Eğer patolojiden gelen sonuçta tümöre dayali bir bulgu rastlanmıyorsa tedavimizi zaten gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

*Diğer türlü uzun vadede yayılan-yayılım gösteren tümör cinsi ya da kısa vadede yayılan malign melanom gibi halk arasındaki 'kara çıbanlar', 'kara benler' denilen tümör cinsi ise o zaman ek tedaviler ve takipler açısından hastayı yönlendiriyoruz.

*Şimdi hastamız bize geldiğinde böyle bir yarası var ve bize başvurdu diyelim öncelikle klinik olarak değerlendiriyoruz ve bu parçanın alınmasını çoğu zaman lokal anestezi ile klinik şartlarında sağlayabiliyoruz.

*İşaretlemelerini yapıyoruz ve patolojiye gönderiyoruz. Yayılmayan tümör cinsi ciltte çok sık görülür.

*Gerçekleştirilen lokal anestezi ile hastanın tedavisini tamamen yapmış oluyoruz ama dediğim gibi malign melanom gibi yayılan bir tümör cinsi gelir ise o zaman hastayı onkolojiye tekrar yolluyoruz.

*Hasta bir seferde yani tek işlemle çoğu zaman aslında tümörden kurtulmuş oluyor tamamen.

Detaylı bilgi ve iletişim için;

•05523551355
•05012551255

İnstagram: drnazlitosun

Adres: Güzelyalı, 3054. Sk. NO:5, 55020 Atakum/Samsun

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.