Uzm. Dr. Rabia Cerrah Karanfil şu başlıklar altında merak edilenleri yanıtladı:
OZON TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR?
Ozon atmosferde bulunan bir gaz aslında. Ozon tedavisi genelde fiziksel tıp ve rehabilitasyonda, kronik ağrılarda, romatizmal hastalıklarda, kireçlenmeye bağlı çıkan ağrılarda, eklemlerde meydana gelen şişliklerde kullanılıyor. Bunların dışında da ozon tedavisi kullanılabiliyor.
OZON TEDAVİSİ NASIL UYGULANIYOR?
Major Yöntem: En yaygın kullanım metodudur. Bu metotla kişiden 50-200 ml arasında alınan kan, tedavi seanslarının sayısı ve uygulanacak ozon dozu; hastanın genel durumuna, yaşına ve esas hastalığına bağlı olacaktır.
Minor Yöntem: Kişiden alınan 2 – 5 cc arası kan, belirlenmiş dozda ozonla karıştırılarak kişiye enjekte edilir.
Vücut Boşluklarına Ozon Verilmesi: Rektal – Makat yoluyla, vajinal ve kulak yoluna püskürtme yöntemi ile kişiye ozon verilir.
OZON TEDAVİ KİMLERE UYGULANMAZ?
Ozon tedavisi, hipertiroidi, lösemi geçmişi, favizim hastalığı olan hastalarda uygulamıyoruz. Geriye kalan tüm hastalıklarda ozon tedavinin yerini vardır.
OZON TEDAVİSİNİN YAN ETKİSİ VAR MIDIR?
"Ozon tedavisini yan etkisi var mıdır?" sorusu sıkça bize geliyor. Şuana kadar ozon tedavisinin bir yan etkisi bulunmuyor.
KONFORLU TEDAVİ YÖNTEMİ: OZON TEDAVİ
Ozon tedavisi yapmadan önce bir kan tahlili alıyoruz. Ozon tedavisi konforlu bir tedavi yöntemdir. Yaklaşık 10-15 dakika sürüyor. Tedaviden sonra hasta gündelik hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor. Bir kaç saat sonra hasta, iyilik halini fark edebiliyor. Kronoik yorgunluk belirtisi, bel ağrısı, boyun ağrısı, sırt ağrısı, kireçlenme, romatizmal ağrısı bulunan hastalarımızı kliniğimize bekliyoruz.
Detaylı bilgi için:
İletişim: 0533 596 40 63
İnstagram'dan iletişim için tıklayınız.