banner388
banner390
banner408

Tüp Bebekler Neden Genelde İkiz Oluyor?

Tüp bebek yöntemiyle doğum yapıldığında neden genelde ikiz bebek oluyor?

Tüp Bebekler Neden Genelde İkiz Oluyor?

Tüp bebek yöntemiyle doğum yapıldığında neden genelde ikiz bebek oluyor?

21 Eylül 2016 Çarşamba 14:37
Tüp Bebekler Neden Genelde İkiz Oluyor?

Tüp bebek yöntemi pahalı bir uygulama, bu nedenle de hamilelik şansını arttırabilmek için birden fazla embriyo yerleşimi yapılıyor. 35 yaşındaki bir kadının tek embriyo transferi yapıldığında hamile kalma olasılığı yaklaşık yüzde 20 iken iki embriyo transferi yapıldığında bu rakam iki katına çıkıyor. Üç embriyo transfer edildiğinde hamile kalma olasılığı yüzde 50-60'ı buluyor.

İki embriyo transfer edilen bir kadının tek çocuk doğurma ihtimali yüzde 70 iken ikiz bebek ihtimali yüzde 30 oluyor. Üç embriyo transfer edilen kadınların ise yüzde 60'ı bir, yüzde 30'u ikiz, yüzde 10'unun ise üçüz bebeği oluyor. Embriyo transferlerinde 3'ten fazlası tavsiye edilmiyor. Çünkü embriyo fazlalığı hamile kalma olasılığını değil çoğul gebelik olasılığını yükseltiyor. Maddi açıdan rahat olan kadınların her seferinde sadece bir embriyonun transfer edilmesi önerilmekte. Hamilelik gerçekleşmedikçe yöntem tekrar edilir.

Son Güncelleme: 21.09.2016 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.