Samsun Eczacılar odasından yapılan açıklamaya göre, son dönemde hem Türkiye'de hem de dünyada aşı karşıtlığı artış gösteriyor. Aşılara ve aşıların sahip oldukları içeriklerle ilişkin bilimsel dayanağı olmayan söylemlerin arttığına dikkat çekilen açıklamada, “Aşılama ile önlenebilir hastalıklara ilişkin salgın riski günden güne artmaktadır. Açıkça ifade etmek gerekir ki halk sağlığının sürdürülebilirliği tehdit altındadır. Sayısal veriler de tehlikenin boyutunu gözler önüne sermektedir” denildi.
Sayısal verilerin de desteklediği açıklamada, “Ülkemizde, 2011 yılında aşı reddi 183. 2013 yılında bu sayı 913’e çıkmış durumda. 2015 yılında ise 5 bin 91 kişiye ulaşmış durumda. 2017 verilerine göre 23 binin üzerinde. Bugün geldiğimiz noktada ise aşı reddi 40 binlerin üzerinde. Bu oldukça vahim ve halk sağlığı ve geleceğimiz açısından kabul edilemez bir tablodur. Ülkemizde tüm dünyada en gelişmiş kapsamlı aşılama politikalarından biri uygulanmaktadır. Biz eczacılar da o ulusal aşılama politikalarının başarıya ulaşabilmesi ve sürdürülebilir olması için sorumluluk bilinciyle çalışıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Akıldışı eğilimler tırmanışta.
Bu konu doktorların konusu, eczacıları ne ilgilendirir ki açıklama yapıyorlar? Ha, doğruya, aşıları eczaneden satın alıyoruz..
Şahsen devleti yönetenlere güvenmediğim için vatandaşlarına her türlü kötülüğü yapabileceklerine inandığım için uzak duruyorum. Herşey yurt dışı bağlantılı millete ne soktukları belli değil aşı diye gel de güven. Aşıların içeriği üretim aşamaları devlet bunları ne kadar iyi denetliyor halkı bu konularda bilinçlendiren yok. Kızılayın kan bağış kampanyasına katıldım, kök hücre içinde bağış yapabilirim ancak hiçbir bilgim yok kanımdan alınacak beyaz kandan sonra benim sağlığıma etkileri ne olacak sonrası için nelere dikkat etmem gerekir diye ilgili görevliye sordum tatmin edici doyurucu bir cevap alamayınca vazgeçtim.