banner388

Atakum Belediyesi’nde haciz şoku: Makam odası bomboş kaldı!

Samsun’un Atakum ilçesinde Belediye Başkanı görevini üstlenen Serhat Türkel’in makam odası; önceki dönemden kalma borçlardan dolayı haczedildi.

Atakum Belediyesi’nde haciz şoku: Makam odası bomboş kaldı!

Samsun’un Atakum ilçesinde Belediye Başkanı görevini üstlenen Serhat Türkel’in makam odası; önceki dönemden kalma borçlardan dolayı haczedildi.

03 Temmuz 2024 Çarşamba 21:57

Atakum Belediyesi’nin Besapark Araç Park Vale Temizlik Hizmetleri ve Organizasyon İnşat Ticaret Sanayi Limited Şirketi’ne, eski Başkan Cemil Deveci’den bırakılma nerdeyse 21 milyon TL borçtan dolayı; Başkan Türkel’in makam masası, televizyon, misafir koltukları ve makam koltuğu haczedildi. Geride bıraktığımız günlerde Atakum Belediyesi’nin mali tablosunu paylaşan Başkan Türkel, 1 Nisan 2024 itibarıyla belediyenin toplam borcunun neredeyse 953 Milyon TL seviyesinde olduğunu aktarmıştı. Bu bağlamda belediyenin İncesu Mahallesi’nde yer alan 11 bin metrekarelik arsası; icra yolu ile yarı fiyatından satılmıştı.

BORÇLARIMIZI KAPATACAĞIZ

Başkan Türkel, yaşanacak hacizlere önlem almak adına Atakum Belediye Meclisi’nden 87 milyon 500 bin TL borçlanma izniyle kredi kullanmak için yetki de istemişti. Borçlardan dolayı kemer sıkma politikasına gidildiğinin altını çizen Türkel, konu üzerine açıklamalarda bulundu, “Belediyeyi devir aldıktan sonra önceliğimiz personel maaşlarını ödemek oldu. İlk üç ay belediye personelinin maaşlarını ödemek için, kemer sıkma politikası uyguladık. Gece gündüz demeden çalıştık. Çünkü emekçilerimizin hakkı, bizim önceliğimiz. En değer verdiğimiz konu, emekçilerimizin maaşlarını almasıydı. Önceki dönemden kalan borçları, esnafa olan borçları tabii ki ödeyeceğiz. Esnafa olan borcun ödenmesi ile ilgili masa kurduğumuz bir zamanda, bu tabloyla karşı karşıya geldik” sözlerini ekledi.

ATAKUM BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE PARMAK İLE GÖSTERİLEN ÖRNEK BELEDİYE OLACAK

Borçları ödemek adına birtakım planlar yapıldığını vurgulayan Başkan Türkel, “Belediyemizin mali durumu nedeniyle, yüklü miktarda alacağı olan herkese anında ödeme yapılması mümkün değil. Bugün yapılan haciz ve muhafaza işlemine konu icra dosyasında borç 3 milyon TL civarında olmasına karşılık, 42 bin 500 TL bedel takdir edilen makam odasındaki malzemeler haciz edilmiştir. Alacaklıların art niyeti, bu bedelin paraya çevrilmesi halinde alacağını hiçbir şekilde karşılamayacağı halde muhafaza kararını uygulatmasından anlaşılmaktadır. Manevi ve psikolojik baskılarla, öncelikli alacaklı olmaya çalışmaktadırlar.

Biz kimseyi ayırt etmeden, kamu yararı gözeterek, esnafımızın lehine bir planlama çıkaracağız ve borçlarımızı ödeyeceğiz. Devlette devamlılık esasını unutmak mümkün değil. Esnafımız ile bire bir görüşmeye başladığımız bu zamanda bu tablo ile karşılaşmak üzücü. Atakum halkının iradesi ile seçilen bir belediye başkanı olarak kamunun yararını gözetirken, esnafımızın da hakkını koruyacağız. Atakum Belediyesi'nin alacağı da vereceği de, Atakum halkınındır. Atakum Belediyesi itibarını korumak için en doğru şekilde ödeme planını yapacağız. Atakum Belediyesi tüm Türkiye'ye örnek bir belediye olacaktır. Ben her zaman Atakum halkının menfaatlerini korumak ve hemşehrilerimize hizmet etmek için çalışacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 03.07.2024 22:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OSMAN BİLEN 2024-07-04 07:47:28

NE YAPDINIZ İŞ GÜZARLAR ATAKUM BELEDİYESİ ÇOKMU ZORUNUZA GİTDİ SEÇİMİ KAYBET İCRA GÖNDER AYIPTIR DEVLET.AYIP.YİNE İYİ BUNADA ŞÜKÜR..... KAYYUM ATAMADILAR. HER DAİM SERHAT BAŞKAN İLE YOLA DEVAM:::

Avatar
Akan 2024-07-04 08:20:05

Çok ayıp edilmiş.. bu borçlar geçmişten süregelen bir durum. makam odasındaki sandalyeye masaya mı kaldınız. geçmiş olsun sayın başkan.

Avatar
hak adamı 2024-07-04 09:37:53

bu yapılan hakla bağdaşmaz. sıkıyorsa bir akp belediyesini haczedin.. adalet ölmüş!

Avatar
Ramo 2024-07-04 22:47:06

Daha bu birşey değil, bundan sonraki dönem nasıl olacak acaba..