banner388
banner390

Atakum meclisi toplandı: AtaMarket'in kapatılması gündemde

Samsun'un Atakum Belediyesi meclis toplantısında, AtaMarket'in kapatılma teklifi gündeme alınarak komisyona havale edildi.

Atakum meclisi toplandı: AtaMarket'in kapatılması gündemde

Samsun'un Atakum Belediyesi meclis toplantısında, AtaMarket'in kapatılma teklifi gündeme alınarak komisyona havale edildi.

05 Ağustos 2024 Pazartesi 17:25

AtaMarket adında faaliyet gösteren gıda bankası, 2020 yılında Atakum Belediyesi tarafından faaliyete geçirilmişti. Bugün toplanan ilçe belediye meclisinde görüşülen ‘gıda bankasının kapatılması' ile ilgili teklif, meclis üyelerinin ‘oy birliği' kabul edilerek ilgili komisyona sevk edildi. Atakum Belediye Binası Meclis Toplantı Salonu'nda Halil Taşkın başkanlığında yapılan toplantıda toplam 5 gündem maddesi görüşüldü.

"4 AYDIR BAĞIŞ BULAMIYORUZ"

Madde hakkında meclisi bilgilendiren Atakum Belediyesi bürokratları konuyla ilgili olarak, “AtaMarket (Gıda Bankası) 2020 yılında kuruldu. Kuruluş amacı; Özgür Bölüşüm Derneği üzerinden faaliyet gösterdi ve belediye bütçesinden asla bir aktarım olmadı. Fakat oradaki personel gideri, elektrik, doğal gaz, su ve kira belediye bütçesinden karşılanıyor. Artık bağış konusunda sıkıntı yaşıyoruz. 4 aydır bağış bulamıyoruz. 2 bin kişi oradan yardım alıyordu. Artık tıkanma noktasına geldik. Onunla ilgili de AtaMarket kapatılarak yeni dönemde ‘sosyal destek kartı' diye bir projeye başlayacağız. Onun çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Mecliste ayrıca ‘mıcır alım işi' için kullanılmak üzere KDV dahil 15 milyon TL kredi talebinin de yer aldığı toplam 5 madde daha kapsamlı görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akan 2024-08-06 08:29:22

Samsun55 kardeşim belediyenin önünü her alanda kestiler hacizler sıkıştırmalar vb. başkan ne yapsın belediye ne yapsın. bağış yoksa amacına hizmet edemiyorsa kapanır gider kusra bakmayın da yapacak bir şey yok.

Avatar
Kemal Kurt 2024-08-06 09:55:18

Kurulu düzen denilen şey zaten yanlış Türk halkını yardımlarla yaşayan bir millet haline getirdiler, bu tür yerlerine tamamı kapatılmalı halkın gelir seviyesini yükseltecek ve insanları çalışarak kazanacak istihdam edecek projeler geliştirilmeli. Tabi bunu belediyelerden önce en başta iktidar yapmalı onun için iktidarlar. Üreten ülke olmadan hiçbir sorunumuza çözüm yok iki kere iki dört.

Avatar
Samsun55 2024-08-05 22:31:34

Yazıklar olsun kurulu düzeni devam ettiremiyecek kadar hiç bir işe yaramayan aciz bir belediye yönetimi...

Avatar
Beklenen son 2024-08-06 00:46:23

Komünizm çöktü bu kafa ile. Yardıma ihtiyacı olanı mahalle mahalle tespit edersin, götürür kapısına koyarsın. Böyle market vs. işlerine görmezsin. Girersen burun üstü çakılırsın.

Avatar
ÇETİN 2024-08-06 17:52:30

" herşey güzel olacak....."...????!!!!! seçim öncesi... seçim sonrası...lafları...çok farklı çok..!!!!????