banner388
banner390

Atlı Spor Tesisleri terapi değerinde deneyim sunuyor

Büyükşehir Belediyesi çatısı altında yer alan Atlı Spor Tesisleri, insanları şehir hayatından uzaklaştırıp doğa ile bir araya getirmek için konfor alanı sayılıyor. 2024 senesinin ilk 7 ayında nerdeyse 50 bin ziyaretçiye hizmet veren tesis, ziyaretçilerini bekliyor.

Atlı Spor Tesisleri terapi değerinde deneyim sunuyor

Büyükşehir Belediyesi çatısı altında yer alan Atlı Spor Tesisleri, insanları şehir hayatından uzaklaştırıp doğa ile bir araya getirmek için konfor alanı sayılıyor. 2024 senesinin ilk 7 ayında nerdeyse 50 bin ziyaretçiye hizmet veren tesis, ziyaretçilerini bekliyor.

14 Temmuz 2024 Pazar 14:33
Atlı Spor Tesisleri terapi değerinde deneyim sunuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi çatısı altında bulunan Atlı Spor Tesisleri, şehir hayatının stresinden kaçmak ve doğayla iç içe gelmek isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Deniz manzaralı kafeteryada kahvaltının keyfini çıkartırken veya doğanın eşsiz atmosferinde atlarla vakit geçiren vatandaş; günlük hayatın stresini de bir kenara bırakıyor.

Kapalı manej, ısınma maneji, lonj maneji ve müsabaka maneji, çocuk oyun parkı gibi farklı alanları olan tesis, hem amatörler hem de profesyoneller için ideal bir ortam sunuyor. 7 Arap atı, 10 İngiliz atı, 7 Avrupa atı, 4 Shetland ve 3 Haflinger cinsi olmak üzere toplam 31 atın bulunduğu tesiste alanında uzman eğitmenler ve deneyimli seyisler eşliğinde ziyaretçilere hizmet veriliyor. 2024 senesinin ocak ayından içinde bulunduğumuz temmuz ayına kadar neredeyse 50 bin ziyaretçiyi ağırlayan tesis; Karadeniz bölgesinin önemli spor turizmi yerlerinden bir haline gelmiş vaziyette.  Pazartesi günü hariç haftanın her günü ziyaret edilebilen tesis, Samsun ve çevre illerden gelen atlı spor tutkunlarını ağırlıyor. Ahırlarda atlarla doğrudan iletişim kurma fırsatı bulan çocuklar, uzman eğitmenlerden aldıkları eğitimlerle seyisler eşliğinde ata binme deneyimi yaşayarak hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

YALNIZCA SPOR VE EĞLENCE DEĞİL AYNI ZAMANDA TERAPİ VE SAĞLIK

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri, sadece spor ve eğlence değil aynı zamanda sağlık ve terapi alanında da önemli bir rol üstleniyor. Tesis, uzmanlar tarafından iletişim yeteneğinin gelişmesine, toplumsal hayata uyumun kolaylaştırılmasına katkı sağlayan atlarla hipoterapi etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Doğayla iç içe atlarla dolu bu muhteşem tesiste geçirilen zaman hem bedensel hem de zihinsel yenilenmeye katkı sağlayarak ziyaretçilerin kişisel gelişime katkıda bulunuyor.

HEDEF: VATANDAŞLARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK

Atlı Spor Tesisleri'nin ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşattığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun'umuz içerisinde birçok zenginliği barındıran müstesna bir şehir. Gezilip görülecek, keyifli vakit geçirilecek birçok alanımız, tesisimiz mevcut. Samsun'umuzun bu güzelliklerini herkese tanıtmak, hem şehrimizden hem de çevre illerden ziyaretçilerimize keyifli vakit geçirilecek alanlar oluşturmak bizlerin sorumluluğu. Turizmde lider olmak, Karadeniz'in medarıiftiharı Samsun'umuzu daha da fazla tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan da Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin kültürel ve doğal mirasını korumanın yanı sıra hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Atlı Spor Tesislerimiz; sadece bir spor merkezi olmanın ötesinde doğayla iç içe huzur bulduğumuz, sağlık ve terapi imkanları sunan bir yaşam alan olarak hizmet veriyor diyebiliriz. Atların dostluğunu ve doğanın huzurunu bir arada bulabileceğiniz bu tesiste hemşehrilerimiz doğayla baş başa kalıp binicilik yapmanın keyfini çıkarabiliyorlar. Samsun'umuzun güzelliklerini keşfetmek ve şehir hayatının temposundan uzaklaşmak isteyen herkesi Atlı Spor Tesisleri'ne davet ediyorum. Ziyaretçilerimiz burada doğanın sesini dinleyerek huzur bulabilir, ailece keyifli vakit geçirebilirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
matt 2024-07-14 14:55:08

güzel sosyal etkinlik.

Avatar
Bafralı 2024-07-14 23:40:47

Acaba bu yer nerede çocuklarla gitmek isterim