Setenay Guaşe ve Sowsiriko'nun şarkı ve danslarıyla sürgün yıllarını anlatan gösteride, 152 yıllık Çerkezya serüveni ve bu halkın ruhlarındaki diriliş hikayesi anlatılıyor. Sürgün sonrası diasporada yaşayan Nartların torunları olan Çerkeslerin, kendilerine yepyeni bir gelecek kurma çabalarıyla hayalleri, şarkılar, danslar ve şiirler eşliğinde Ayşe Ceylan tarafından sahneye konulurken, oyunun koreografisini David Khozashvili, dekor tasarımını Filiz Dinç, kostüm tasarımını Gülnur Çağlayan, ışık tasarımını ise Oğuz Murat Yılmaz yaptı.
Kültürleri yaşatıp devam ettirebilmek için bu coğrafyada iktisaden güçlü, ekonomik olarak güçlenmiş bir ülke olmak gerektiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, " Bu kültürleri yaşatmak güçten geliyor, iktisaden güçlü olmazsak güçlü olan bir arabesk kültür gelip sizin kültürünüzü unutturuyor. Bu yüzden de iktisaden güçlü bir ülke güçlü bir birey olmak için çalışkan insanlar olmalıyız. Hepimiz memur olamk istiyoruz. Ya askeriz ya öğretmeniz, ya da memuruz, ticaret yapalım, para kazanalım, aksi takdirde iktisaden güçlü arabesk kültür gelip sizi yönetir. Ayrıca, Kafkasyalı kardeşlerime şunu söylemek isterim; geç evlenme alışkanlığınızı bırakın. ‘Evliliğin acelesi yok’ diyen genç kız ve delikanlılarımızın bu alışkanlıktan artık kurtulması gerek" diye konuştu.
25 Ekim 2016 Salı 12:45
Son Güncelleme: 25.10.2016 13:09
tabi ticaret bedava herkes cuvalla para kazanıyor yeter ki bir yer aç.piyasadan ekonomiden esnaftan haberin yok be.çevrendeki ihalecilerden müthaitlerden ibaret değil samsun.akıl vermek bedava. Allah hidayet versin fikir versin inşAllah.evlensinler tabi iş yok güç yok neyle evlenecekler onu da söyle.35 40 yaşında işsiz millet hangi dünyada yaşıyosun acaba.
arabeskin neyi rahatsiz ettiyse bu cahili