banner388

Bir Bozkurt işareti de şampiyondan

Ev sahipliğini Sırbistan’ın yaptığı U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stili 82 kilogramda rakiplerini eleyerek şampiyonluğa yükselen Alperen Berber, bozkurt işareti yaptı. Konuyla ilgili Berber, Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım. Bunu kendi içimden gelerek yaptım. Bu hareketi yaptığım için de gururluyum" dedi.

Bir Bozkurt işareti de şampiyondan

Ev sahipliğini Sırbistan’ın yaptığı U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stili 82 kilogramda rakiplerini eleyerek şampiyonluğa yükselen Alperen Berber, bozkurt işareti yaptı. Konuyla ilgili Berber, Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım. Bunu kendi içimden gelerek yaptım. Bu hareketi yaptığım için de gururluyum" dedi.

05 Temmuz 2024 Cuma 18:57

2023 senesinde Ürdün’ün Amman kentinde yapılan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stil 82 kilogram finalinde İranlı rakibi Yasin Ali Yazdı’yı 9-1 mağlup ederek dünya şampiyonluk unvanını alan Alperen Berber; turnuvanın en genç şampiyonu olarak da tarihe geçmişti. Aldığı bu unvan ile kendine uluslararası arenalarda isim yapan genç güreşçi, güncelde Sırbistan’da yapılan U20 Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stili 82 kilogram şampiyonu oldu. Şampiyon Berber, müsabaka sona erince zaferini “Bozkurt” işaretiyle kutladı. Sonrasında zafer anının fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden Berber,  “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleriyle paylaştı. Zafer fotoğrafına müzik koyması ise ihmal etmeyen Şampiyon, müzik olarak “Dört yaman sızım var inceden ince/Vatanca bayrakça törece dince. Ay-yıldızın ışığını görünce/Arsız otlar çürüyecek bozkurtum" sözlerinin geçtiği Şahlanış Marşı’nı kullandı. 

Himayesi altında bulunduğu Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Halit Doğan’a ziyarette bulunan Alperen Berber, müsabaka sonucunda bu hareketin içinden geldiğini ifade etti. Bozkurt sembolünü yaptığı için gururlu olduğunu aktardı.

ŞAMPİYONDAN: TÜRKLÜĞÜN SİMGESİ OLARAK BOZKURT İŞARETİ YAPTIM, GURURLUYUM

Ülkesine şampiyonluk unvanı ile dönerek ülkesini gururlandığı için mutlu olduğunu dile getiren Alperen Berber, “Yeniden şampiyonluk yaşadım. Samsun ve ülkem adına elde ettiğim başarı için çok mutluyum. İnşallah bu başarılarımın devamı gelir. Şampiyon olduktan sonra yaptığım hareketin anlamını biliyorum. Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım. Bunu kendi içimden gelerek yaptım. Bu hareketi yaptığım için de gururluyum. En büyük hedefim Samsun adına olimpiyat madalyası kazanmak" ifadelerini vurguladı.

BAŞKAN DOĞAN: HOŞNUTSUZ OLAN KESİMLERİ HOŞNUTSUZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Alperen'in başarısı ve yaptığı hareketi değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise "Alperen'i 5 yıldır takip ediyorum. Her galibiyetinden sonra billboardları Alperen'in fotoğrafları ile gururla süsledik. Samsunlu olarak Samsunlu bir kardeşimizin böyle bir gururla gözümüzü kabartıyor olması hepimizi mutlu eden bir durum. Ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmek, bizim için çok önemli. İnşallah 2028'de olimpiyatlarda görmenin yanı sıra Yaşar Doğu, Mustafa Dağıstanlı gibi bizleri temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Samsun halkı olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak Alper'in daha nice başarılar elde etmesi için yanındayız. Hem ailesinin hem bizlerin hem de ülkemizin gururu oldu. Allah yeni başarılarla taçlandırsın diye dua ediyoruz. Türkiye'nin başarıları sadece futbolda değil, sporda değil, her anlamdaki başarıları, bunu istemeyenler tarafından kıskanılacak bir durumdur. Başımıza sürekli geçirilmeye çalışılan operasyonları, her şeyi bu şekilde okumak lazım. Türkiye'deki yapılan her eylemi, her hareketi bundan sevinen kimlerdir diye bakmak ve failini orada aramak lazım. Dolayısıyla arkadaşlarımızın hem Alperen'in yaptığı hem futbolcularımızın (Merih Demiral) yaptığı hareket buna bir tepkidir. Bunun bir gururudur. Türkiye'nin bir gururudur.

Onların yaptıkları hareketle Türkiye'ye karşı göstermeye çalıştıkları ambargolarda onların Türkiye'nin başarılarını hazmedememesidir. Ama Türkiye başarılarıyla var olacaktır. Türkiye çatışmasıyla değil Türkiye dünyada hep adaletle hükmeden ecdadın torunu olarak bilinmektedir. Bizim sporcularımız, askerimiz, insanımız buna uygun hareket emiş ve etmeye devam edecektir. Cumartesi günü de inşallah yeni bir başarıyı görürüz. Alperen'in başarısı gibi başarılar ve bu başarıların devamı en büyük cevap olacaktır" şeklinde konuştu. 

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) gol sevinci olarak “Bozkurt” işareti yaptığı gerekçesiyle A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral; UEFA tarafınca 2 maç cezaya tabi tutulmuştu. UEFA’nın ceza olarak EURO 2024’de rakip taraftara saygısız harekette bulunan İngiltere Futbol Takımı oyuncusu Jude Bellingham’a 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza verdi. 

Kaynak: İHA


 

Son Güncelleme: 05.07.2024 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.