banner388
banner390
banner408

Çarşamba Şeker Fabrikası Varlık Fonu’na devredildi

1989 yılında üretime başlayan Çarşamba Şeker Fabrikası Varlık Fonu'na devredildi.

Çarşamba Şeker Fabrikası Varlık Fonu’na devredildi

1989 yılında üretime başlayan Çarşamba Şeker Fabrikası Varlık Fonu'na devredildi.

02 Temmuz 2021 Cuma 23:12
Çarşamba Şeker Fabrikası Varlık Fonu’na devredildi

TÜRKŞEKER bünyesindeki Çarşamba Şeker Fabrikası’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Varlık Fonu’na devredilmesi ilçede sevinçle karşılandı. Karar sonrasında Çarşamba Şeker Fabrikası’nda 5 yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan ‘Çarşamba modeli’nin uygulanması için atılımlar yapılacak. Bereketli ovanın fabrikası olan ve birçok fabrikadan daha modern bir teknolojiye sahip olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nda şeker pancarı işlenmesinin yanında ham şeker işlenmesi, seracılık faaliyetlerinin yapılması, maya üretimi, alkol ürünlerinin işlenmesi, küspe peletleme işlemi ve organik gübre üretimi gibi önemli hizmetlerinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

‘Çarşamba modeli’ olarak adlandırılan bu geniş kapsamlı hizmet ağı için değerlendirmede bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, mücadeleleri ve çabaları için AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a ve TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan’a teşekkürlerini sundu.
Belediye Başkanı Halit Doğan ayrıca, yaklaşık bin kişiye istihdam sahası olacak olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın ilçeye önemli bir prestij kazandıracağını da belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2021-07-03 09:07:34

Müdür bey inanıyor mu acaba faaliyete geçeceğine rüya gormek güzel devlet bir an önce orayı elden çıkartmalışu an zaten elimizde olan üretim fazla ithal de gelebiliyor