ÇADEF'ten konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"DEĞERLİ HEMŞERİLERİMİZ VE SEVGİLİ BASIN MENSUBU ARKADAŞLARIMIZ;
Basın yayın Kuruluşlarından ilçemiz eğercili köyüne Biyo kütle Enerji Santrali Kurulacağı bilgisini Aldıktan Sonra Çeşitli Kaynaklardan Konu İle İlgili yaptığımız Araştırmalarda; Oltan Köleoğlu Enerji'nin Yatırımcısı Olduğu, Kurumun Tarımsal Atık Yakma Esnasında Mimsan Endüstri Kazanları A.Ş. Nin Taahhüt Sorumluluğunu Üstlendiği, Akışkan Yataklı Kazan Teknolojisi Ve Siemens Buhar Türbinleri Kullanacağı, Yılda 250 Bin Ton Zirai Ve Ormansal Atık Yakarak Yaklaşık 200 Milyon Kwh Yenilenebilir Elektrik Enerjisi Üreteceğini, Tesisin Ağustos 2020 De Devreye Girmesi Planlandığını Öğrenmiş Bulunuyoruz.
Çarşamba Dernekler Federasyonuna Bağlı Dernekler Ve Üyeleri Olarak Bu Tür Sanayi Kuruluşlarının Verimli Tarım Arazilerinin Ortasına Kurulmasını Doğru Bulmuyoruz. Tam Tersine Tarımın Ve Tarımsal Ürünlerin Üretilmesinin Teşvik Edilmesi Gerekirken, Çarşamba Ovasında Zirai Faaliyetler Konusunda Bilimsel Çalışmalar Yapılması, Seracılık Ve Meyve Sebze Yetiştiriciliğinin Daha Verimli Nasıl Üretilmesi Gerektiği Çevre Köylere Anlatılmasını Beklerken, Ovanın Kalbine Bir termik santralin Kurulmasına Anlam Veremiyoruz. Bunun Farklı Yerlerdeki Örneklerini Göstererek Zararı Olmaz Denilmesi İse Çok Havada Kalan Bir Açıklamadır. Kaldı ki Biz Çarşamba Dernekler Federasyonu Olarak Ne Sanayileşmeye Nede Yenilenebilir Enerjiye Karşıyız. Yenilenebilir Enerji, Doğadaki Kaynaklardan Elde Edilebilen Ve Doğa Tarafından Daimi Olarak Takviye Edilen Enerjidir. Burada Hammadde Olarak Kullanılacağı Belirtilen Fındık Kabuğu, Kavak Dalı, Çeltik Sapı Kaç Yıl Bu İşletmenin Çalışmasına Yeterli Olacaktır. Bunlar Bitince ya da Azalınca Bu Santral Ne Yakacaktır? Azot Ve Bakır Fabrikaları Salıpazarı İlçesine Kadar Tarımı, Sebze Ve Meyve Üretimini Son Derece Etkilemiş Ve Etkilemeye Devam Ederken Tarım Arazisinin Ortasına Böyle Bir Tesisin Kurulması Akıl harcımıdır? Tarımsal Alanların Teşvik Edilmesi Gerekirken Güzelim Tarlalarımıza Tarım Alanı Değildir Raporunu Verenleri Vicdanları İle Baş başa bırakıyoruz.
Sonuç Olarak Bizler Tarımsal Arazilerin Tarım Dışında Kullanılmamasını, Sanayi Tesislerinin Bu Alanlardan Uzak Yerlere Kurulması Gerektiğine İnanıyor Ve Çarşamba İlçemize Kurulacak Biyo kütle Enerji Santraline Karşı Çıkıyoruz. Çarşambalılardan Oluşan Bir Sivil Toplum Kuruluşu Olarak Bu Santralin Tarımsal Alanlar Dışında Kurulması, Çarşamba Ovasına Kurulmaması İçin Yetkili Kuruluşlar Nezdinde Girişimlerde Bulunacağımızı Kamuoyuna Duyururuz."
Ampul ne yaparsa iyisini yapar. Büyüklerimiz her şeyin doğrusunu bilir. "Bundan iyisini mi bulacağız" diyenlere ne de güzel oluyor. Herkes hak ettiğini yaşar.
Kardeşim yazıktır gunahtir mesut yılmaz seneler önce getirdi azotu kurdurdu yetmedi kömür fabrikaları bu insanların cani sizin kazanıcak olduğunuz paradan daha mi onemli ürünlerimizsen tam verim alamıyoruz senelerdir tozu pisliği ap ayrı gelsinler Carsamba ilçesine araştırma.yapsinlar bakalım kaç kişi kanser hastaligi riski taşıyor bakınn şunu unutmayın ne demiş MUSTAFA KEMAL ATATÜRK köylü milletin efendisidir yapmayın yazıktır ayıptır gunahtir insanların ahını aliyorlarr