banner388
banner390

Güler'den 'ekmek' çıkışı: "Bedava mı satalım?"

Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüb Güler, ekmekte yapılan gramaj düzenlemesinin maliyetlerden kaynaklandığını belirterek, "Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım?" dedi.

Güler'den 'ekmek' çıkışı: "Bedava mı satalım?"

Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüb Güler, ekmekte yapılan gramaj düzenlemesinin maliyetlerden kaynaklandığını belirterek, "Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım?" dedi.

22 Ağustos 2024 Perşembe 11:40
Güler'den 'ekmek' çıkışı: "Bedava mı satalım?"

Samsun'da 21 Ağustos'tan itibaren 250 gramlık ekmeğin gramajı 200 grama düşürüldü, fiyatı aynı kaldı. Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler, ekmeğe maliyetler yüzünden gramaj değişikliği yapıldığını belirterek birçok ilin bir ay önceden artış yaptığını ifade etti.

"1 AY ÖNCEDEN ZAM YAPILDI"

Bazı illerde bir ay önceden gramaj düzenlemesi yapıldığını vurgulayan Güler, “Türkiye'nin her yerinde aynı fiyat, maliyete göre zam yapılıyor. Türkiye ne karar aldıysa biz de aynısını aldık, hatta en geç zammı yapan da biziz. Diğer şehirlerde bir ay önceden zam yapıldı, biz bekleyelim dedik. Yani sonuçta maliyetlerimize göre zam şekilleniyor. Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım? Doğal gaza zam gelmiş, her şeye zam gelmiş. Maliyet artınca o da artıyor. Yani her şeye zam gelince sorun olmuyor ama biz ekmeğe zam yapınca herkes ayağa kalkıyor. Bu şekilde olmaz, fırıncıların da maliyeti var. Una zam gelmiş, elektriğe zam gelmiş; mecburen ekmeğe de zam yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

"MALİYETLER FAZLA"

Maliyetlerin çok yüksek olduğunun altını çizen Başkan Güler, “Ülkedeki maliyetler artıyor, işçi maaşları artıyor, asgari ücret artıyor. Bunlar artınca fırıncı esnafı nasıl geçimini sağlayacak? Mecburen ekmeğe zam yapmak zorunda. Kendisi ayakta kalabilmek için şu anki maliyetlerimiz bunu gerektiriyor. Bir Ordu, Giresun, Trabzon, Rize; bunlar bir aydır zamlı ekmek satıyorlar. Biz biraz daha sabredelim, biraz daha bekleyelim dedik ve sonunda yapmak zorunda kaldık” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çamlık 2024-08-22 12:39:55

Bedava satılmaz bedavaya verilir.

Avatar
Anthiseptic 2024-08-22 12:46:31

Sizde kabahat yok , kabahat biz halkta. Bir araya gelip , birlikte hareket edip , tepki koymasını bilmiyoruz. 1 hafta almayalım ekmeği , evde iyi kötü kendimiz yapalım... Bakalım o zaman ne yapacaksınız?

Avatar
Adil 2024-08-22 15:04:21

Mafya ağızlı başkan, yaptığınız zammı fırıncı çalışanlarına yansıtmadıkça söylediklerin hep yalan.Her fırında mutlaka bi tane vergisiz, güvencesiz suriyeli ıraklı var, vebali yok sanmaya devam et sen.

Avatar
Adamlik 2024-08-22 11:52:43

Bedava satmayın .hak yemeyin.
Millet marketleri beğenmiyor ama adamlar vergi tam veriyor .hangi fırıncı kaç ekmek satıyor ve kaç sattım gösteriyor. bı bakın isterseniz çevrenizdeki fırıncı mal varlıklarına .ayıp 50 gram düşür 2 ay sonra
50 gram arttır 2 TL zam.2 ay sonra fiyat aynı 50 Gr düşür.ayip ayıp .

Avatar
samsunlu 2024-08-22 12:30:37

hep aynı hikaye, burada mesele maliyetin değil, sizin kâr hırsınızın artması. aldığınız dualar sayesinde kazancınızı güle güle yiyebilirmisiniz bilmem

Avatar
Bayram 2024-08-22 16:37:25

Bedava satma ama bu kadarda olmaz samsun türkiye de en pahalı ekmek satılan illerden birisi birazda vatandaşı düşünün lütfen

Avatar
vatandaş55 2024-08-22 12:57:26

Bedava verince satmış olunmaz zaten. Bedavamı satalım sözünde anlatım bozukluğu var. ucuza mı satalım dese daha doğru olurdu. bir diğer yanlış kullanım kendimi intihar edecem, zira intihar etmek zaten kendi kendine yapılan bir eylem olduğundan, kendi sözü gereksiz kullanılmış oluyor.

Avatar
Tontik 2024-08-22 13:54:55

Amasyada 7.5 tl olan ekmek 152 ağustosta 10.tl oldu.kimi kandırıyorsunuz. samsun her zaman diğer illerden önce zam yapıyor. buda 2. zam.