banner388
banner390

“Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor Projesi” anlatıldı

Türkiye Beyazay Derneği tarafından hazırlanan ve Amasya Üniversitesi’nin işbirliğinde hayata geçirilen “Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor Projesi” kapsamında Samsun Beykent Cafe’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

“Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor Projesi” anlatıldı

Türkiye Beyazay Derneği tarafından hazırlanan ve Amasya Üniversitesi’nin işbirliğinde hayata geçirilen “Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor Projesi” kapsamında Samsun Beykent Cafe’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

20 Eylül 2024 Cuma 17:52
“Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor Projesi” anlatıldı

Amasya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Kurt’un koordinatörlüğünde bir yıldır sürdürülen ve 30 Eylül 2024 tarihinde Amasya’da sona erecek olan proje TR 83 bölgesinde bulunan Çorum, Amasya, Tokat ve Samsun illerinde yürütüldü.

Toplantıya Koordinatör ve Amasya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Kurt, Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (OR-KAR) Genel Başkanı ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Amasya Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Timur Yılmaz, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Ünal Kurt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği (AB) Genel Müdürlüğünün Sözleşme Makamı olduğu, “Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı (FoW)” kapsamında Türkiye Beyazay Derneği ve Amasya Üniversitesi ile yürütülen “Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor (Women Are Coding The Future in The Aspect of Renewable Energy)" başlıklı 12 ay süreli projenin faaliyetlerini tamamladıklarını belirtti.

2 Bin 452 Saatlik Kurslar Sonunda 252 Kursiyere Sertifika Verildi

 Proje ile yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı bir gelecekte, geleceğin mesleklerinin gerektirdiği yetkinliklere sahip, toplumsal cinsiyet eşitliği gözetilerek ve dezavantajlı kadınlara pozitif ayırımcılığı esas alan bir yaklaşımla insana ve kadına yakışır işlerin desteklendiğini anlatan Prof. Dr. Ünal Kurt, “Proje kapsamında; “STEM+A, Kodlama ve Nesnelerin İnterneti Laboratuvarı “, “Robotik, İnsansız Hava Araçları ve Kontrol Teknolojileri Laboratuvarı” ve “Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Laboratuvarı” olmak üzere 4 modern laboratuvar kurmayı başardık.

Bu laboratuvarlarda verdiğimiz 2 bin 452 saatlik kurslar sonunda 252 kursiyerimiz; Kodlama, Robotik, STEM+A, Nesnelerin İnterneti, Yenilenebilir Enerji, PLC/SCADA, CAD/CAM, 3-D Teknolojisi, İnsansız Hava Araçları Teknolojisi, KAIZEN, TRIZ, 5S, Six Sigma, Verimlilik, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği, Temel İlkyardım Eğitimi konularında sertifikalı eğitimler aldılar.

Amasya, Çorum, Tokat, Samsun illerinin dahil olduğu TR83 bölgesinde “İnsana Yakışır İşler ve Yenilenebilir Enerji”, “Eğitimde İnovatif Teknolojiler ve Yapay Zeka”, “Geleceğin Meslekleri ve Geleceğin Gücü Yapay Zeka”, “Proje Bazlı Öğrenme (PvSol) Uygulaması”, “Beyin Fırtınası ve Yaratıcı Düşünme Yaklaşımları (TRIZ)” konularında paneller, konferans ve seminerler düzenledik. Finlandiya Helsinki ile Danimarka Kopenhag’da teknik geziler yaptık.

Çorum Dene-Yap Atölyesi, Suluova Biyogaz Enerji Santrali, Taşova Durucasu Hidroelektrik Enerji Santrali, Merzifon Rüzgar Enerji Santrali’ne teknik geziler düzenledik. Ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin de teşvik ve destekleriyle Rektörlük yerleşkesine elektrikli araç şarj istasyonu kurduk. Proje sayesinde bölgemizde istihdama da katkı sağlayarak önemli bir farkındalık yarattığımıza inanıyorum. Bugün toplantımıza katılan Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (OR-KAR) Genel Başkanı ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’ya ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Pozitif Ayırımcılığı Esas Alan Çalışmaların Sayısı Artmalıdır

Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (OR-KAR) Genel Başkanı ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ise, “Türkiye Beyazay Derneği tarafından hazırlanan ve Amasya Üniversitesi’nin işbirliğinde hayata geçirilen “Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor Projesi” ile ilgili olarak gazeteci arkadaşlarımızla birlikte bilgi almaktan memnun oldum. Kadınlara ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik pozitif ayırımcılığı esas alan bir yaklaşımla hazırlanan çalışmaların sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür çalışmaların daha çok dezavantajlı bireylere ulaşması ve bu imkanlardan yararlanmaları noktasında Cemiyete olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Koordinatör Prof. Dr. Ünal Kurt’a ve bu projeye destek verenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.