Samsun haber - Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2017 yılında gerçekleştirilen ayçiçeği alım kampanyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Genel Müdür Erarslan yaptığı konuşmada, "Birliğimiz, 2017 yılı ayçiçeği alım kampanyası kapsamında çalışmaları tamamlanmıştır. Bu yıl ülke ve dünya genelinde ayçiçeği üretiminde belirli bir artış izlenmekte olup buna bağlı olarak kampanya başlangıcından bu güne kadar piyasada oluşan değişken ve çeşitli fiyat hareketlerine karşı amacımız üreticilerimizin mağdur olmaması için, birliğimiz imkanları ölçüsünde azami gayret göstermek olmuştur. Birliğimiz, ayçiçeği ve soya ürünü için avans fiyatlara ilave olarak 0,05 TL/kg. fiyat farkı vererek tüm kooperatiflerinde ve bağlı alım merkezlerinde, nihai fiyat olarak ayçiçeği için 1,70 TL/kg., soya için 1,25 TL/kg. fiyat üzerinden ürün bedellerini peşin olarak bugüne kadar 59 milyon 294 bin TL ödemiştir” dedi.
Ayçiçeği üreticisinin güçlenmesinin çok önemli olduğunu belirten Erarslan, "Ayçiçeği üreticisinin güçlenmesi, ürettiği üründen fayda ve gelir elde etmesi hepimiz için çok önemlidir. Çünkü 2/3’ü ithal yoluyla karşılanan ülkemiz yağlı tohum ihtiyacının bir an önce yerli kaynaklardan giderilmesi gerekmektedir. Karadenizbirlik, bölgemiz ve ülkemiz için önemli potansiyeli olan yağlı tohum üretimini ve üreticilerini 39 yıldır ayni ve nakdi kredilerle desteklemekte ve ürün alım garantisiyle binlerce üreticinin ve üretimin adeta sigortası olmaktadır. Kooperatifçiliğin ve kooperatiflerin önemi özellikle fındık ürünü ve üreticisinin karşılaştığı sorunlar dikkate alındığında aslında ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. Bölgemizdeki tek yağlı tohumlar birliği olarak faaliyet gösteren birliğimiz, ürünlerinin üzerinde ‘Kooperatif Ürünüdür’ ibaresini kullanarak aynı zamanda benzer ve taklitlerinden ayrılmıştır. Karadenizbirlik markalı yağlarımız; modern tesislerimizde, yerli taze mahsulden, saf, hiçbir yabancı katkı maddesi içermeyen, yapısındaki yüksek E vitamini rafinasyon şartlarında zarar görmeden TS ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi ile TİP 1 yemeklik ayçiçeği standartlarında üretilmekte olup ayrıca, bölgenin ‘Helal Gıda Belgesi’ olan tek ayçiçek yağıdır. Yıllardır yerli üretimin destekçisi olan birliğimiz, ortaklarının güçlenmesi ile güçlenip büyüyecektir. Bölgemiz tarımsal sanayisinin ve ticaretinin gelişmesinde önemli yeri olan ayçiçeği üreticisine, hizmetlerimiz artarak devam edecektir.” diye konuştu.
üreticye ödedikleri parayı söyyip kamu oyu oluşturuluyor nedense hiç giderler hesaplanmıyor