banner388
banner390

Mühürlerin durduramadığı kaçak inşaat, yıkılarak ortadan kaldırıldı.

Atakum Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışmada, Körfez Mahallesi’nde bir dere kenarına inşa edilen kaçak yapı yıkıldı.

Mühürlerin durduramadığı kaçak inşaat, yıkılarak ortadan kaldırıldı.

Atakum Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışmada, Körfez Mahallesi’nde bir dere kenarına inşa edilen kaçak yapı yıkıldı.

22 Ağustos 2024 Perşembe 22:13
Mühürlerin durduramadığı kaçak inşaat, yıkılarak ortadan kaldırıldı.

Atakum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince, Körfez Mahallesi’nde kaçak yapı inşaatı yapıldığına dair gelen ihbarların değerlendirilmesi üzerine, 5009. Sokak’ta yer alan yapıyla ilgili gerekli incelemeler başlatıldı. Yapılan incelemelerin sonucunda inşaatın ruhsatsız olduğu ve 3194 Sayılı İmar Planı’na aykırı olduğu anlaşıldı.

Normalde kaçak yapıya 4 Ağustos 2023 tarihinde mühür vurulduğu lakin inşaatın 2. Ve 3. Kat olmak üzere inşaatın devam ettiği tespit edildi. Bu tespitin ardından tekrar mühürleme işleri gerçekleştirilse de inşaatın 3. ve 5. katlarının da inşaatlarına devam edildiği anlaşıldı. İhlaller sonucunda Atakum Belediye Encümeni’nde, inşaatla ilgili para cezası ve yıkım kararı verildi. Bu kapsamda tüm yasal süreçlerin işletildiği kaçak yapı; verilen karar neticesinde yıkılarak ortadan kaldırıldı.

KAÇAK YAPI İLE MÜCADELE

Yaşanan olayla ilgili bilgilendirmede bulunan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, sağlıklı bir kentleşmeyi işaret ederek; bu kapsamda kaçak yapılarla mücadelelerinde hız kesmeyeceklerini aktardı. Serhat Türkel, “Kaçak yapılaşma ile ilgili mücadelede el ele vermeli dayanışma içerisinde olmalıyız.

Kentimizde imar kirliliğine ve çevre tahribatına neden olacak sorunlarla mücadele için belediyemizin imkanlarını, sonuna kadar kullanacağız. Tüm birimlerimizle Atakum sınırları içerisinde kanunsuz, hukuksuz hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz ve tüm yasal süreçleri işleteceğiz" sözlerini ekledi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saime demir 2024-08-23 16:29:24

Atakum halkının tepkisine ve yargı kararına rağmen Yalı kafeyi yıkıp yerine hilkat garibesi pis binaları yaptılar. Atakum halkının ailesiyle eşi dostluyla oturabildiği tek yerdi burası Mustafa Demir Atakum halkından intikam alır gibi burayı bile bile yıktı. Atakum halkı sana çok beddua ediyor Mustafa bey.

Avatar
Kemal Turgut 2024-08-23 09:26:41

sadece bunlar değil mevcut binaların en üst katlarını doğramalarla veya tuğlalarla çevirip kaçak kata çeviriyorlar. Bunların içinde özel cemaat yurtları, özel okullar, özel hususi binalar hepsi var. Bunların denetlenmesi ve hepsinin çatıya çevrilmesi gerekiyor.

Avatar
Cskn 2024-08-23 10:04:36

Önce şeretın otelini yıksınlar

Avatar
Bir yolcu 2024-08-23 09:36:59

Yandaki bina dereye denk gelmiyor mu,gerekçeye bak adam kimi görmedide yıktınız acaba

Avatar
Kemal 2024-08-23 11:15:23

Benzer durum cedit mahallesi bol sokak ilkadımda da var.bim marketi apartmanın bahçesine kendine yer yaptı ilkadım belediyesi seyrediyor.

Avatar
Sinan Akdağ 2024-08-23 14:50:03

Dostlar alışverişte görsün misali; Her şeyden önce Yalı Kafe yerine yapılan ağaçların sökülerek beton yığınına dönüştürülen, defalarca mühürlenen mühürleri sökülüp inşaasına devam eden biinaları yıksınlar

Avatar
Recep 2024-08-23 20:40:43

Yıkılan binanın yanındaki binayı da aynı mutahit yaptı çatı katının ruhsatı varmı

Avatar
Fatih Mete 2024-08-24 18:14:51

1973 den bugüne Atakum da taşınmazı olan bir fert olarak..Atakum da 20-30 kat ruhsat verip...çarpık/ucube kentleşmeyi yapan siz yöneticilerimiz...(Parti farkı olmadan).Sanki ihtiyaçmış gibi Medical Park kavşağına AVM ruhsatı veren siz... İncesu köprüsünden Çakırlar -Çatalçam da şebeke suyu ve kanalizasyon altyapısını yapan siz .(İncesu -Çakırlar-Çatalçam da dahil tarafında İMAR YOK...TAPU yok.)